Ga terug
+ servings
roerbak stamppot andijvie

Roerbak stamppot andijvie met kaas en spek

Makkelijk recept voor andijvie stamppot met een twist, met oude kaas en spekreepjes.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • 250 gram spekreepjes
  • 75 gram oude kaas (geraspt)
  • 50 ml melk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 klont roomboter

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij in stukken. Doe ze in een grote pan, voeg een laag water toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in zo’n 8 minuten gaar.
  • Schil en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij fijn.
  • Verwarm de wokpan op het vuur. Voeg de spekreepjes toe – geen olie in de pan! –  en bak ze aan. Doe daarna de ui en peper erbij en pers de knoflook uit boven de pan. Bak kort mee.
  • Voeg de andijvie toe aan de spekreepjes en roerbak op middelhoog vuur zo’n 4 minuten.Past het niet allemaal in 1 keer in de pan? Voeg dan beetje voor beetje toe. Je zult zien dat de andijvie slinkt. Schenk als laatste de ketjap bij de andijvie en draai het vuur laag.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk, boter en oude kaas toe en roer tot een smeuïge puree.
  • Schep de aardappelpuree in de wokpan en meng met de andijvie. Maak de roerbak stamppot andijvie af met nog wat extra kaas.
Calorieën: 571kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 20g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 9g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl