Schil de aardappels en snij in stukken. Doe ze in een grote pan, voeg een laag water toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in zo’n 8 minuten gaar.
Schil en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij fijn.
Verwarm de wokpan op het vuur. Voeg de spekreepjes toe – geen olie in de pan! – en bak ze aan. Doe daarna de ui en peper erbij en pers de knoflook uit boven de pan. Bak kort mee.
Voeg de andijvie toe aan de spekreepjes en roerbak op middelhoog vuur zo’n 4 minuten.Past het niet allemaal in 1 keer in de pan? Voeg dan beetje voor beetje toe. Je zult zien dat de andijvie slinkt. Schenk als laatste de ketjap bij de andijvie en draai het vuur laag.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk, boter en oude kaas toe en roer tot een smeuïge puree.
Schep de aardappelpuree in de wokpan en meng met de andijvie. Maak de roerbak stamppot andijvie af met nog wat extra kaas.