X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
roerbak stamppot andijvie

Roerbak stamppot andijvie met kaas en spek

1
By Mind Your Feed on 11 oktober 2017 Diner

Stamppot andijvie met kaas en spek. Vanaf vandaag ook weer geopend, het stamppottenseizoen! Brrr, ik vond het maar fris de afgelopen week! En grijs. Ik heb mijn warme trui al opgezocht. Net als mijn pantoffels trouwens. Ik kan dus echt niet tegen koude voeten…

Met dit soort dagen krijg ik spontaan weer trek in die oerHollandse stamppotten. Maar dan wel met een kleine twist. Deze roerbak stamppot andijvie bijvoorbeeld, met oude kaas en pittige spekjes. Eigenlijk kan die natuurlijk het hele jaar door wel, maar ik had er ineens trek in!

roerbak stamppot andijvie

Stamppot rauwe andijvie

Op de drukke dagen van de week – en wanneer is dat de laatste tijd nou niet – kook ik graag mijn klassiekers. Of nou ja, klassiekers… gerechten die je makkelijk klaar maakt.

Die al 100 keer gelukt zijn. Waar je gewoon niet zoveel bij na hoeft te denken. Dat is voor mij een eenvoudige stamppot. Maar het lukt mij nooit om ze klassiek klaar te maken. Rauwe andijvie stamppot vind ik maar saai…

roerbak stamppot andijvie

Roerbak andijvie stamppot

Dat komt dus niet op tafel hier. Ik vind het eigenlijk veel lekkerder om de andijvie even te wokken, daar wordt ie wat zachter van. Doe ik bij boerenkool trouwens ook heel vaak, roerbakken.

Dan kun je gelijk wat extra smaakmakers mee bakken, zodat de stamppot net een beetje meer pit krijgt. En daar hou ik wel van, gewoon is namelijk ook maar zo gewoon!

roerbak stamppot andijvie

Meer stamppot met een twist recepten:

Ik ben gek op Hollandse kost en stamppotten zijn ook zeker favoriet…. maar ik maak stamppot altijd anders klaar dan de oer-Hollandse recepten. Ik geef er altijd mijn eigen draai aan, wat dacht je bijvoorbeeld van: 

  • Spinazie stamppot met gebakken rookworst
  • Broccoli stamppot met pesto en Parmezaan
  • Oosterse hutspot met pittige ui
  • Wortel pompoen stamppot met pittige gehaktballetjes
  • Boerenkool stamppot met kip
  • Oosterse andijvie stamppot met pittige spek
roerbak stamppot andijvie

Roerbak stamppot andijvie met kaas en spek

Makkelijk recept voor andijvie stamppot met een twist, met oude kaas en spekreepjes.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Wokpan
  • Pureestamper

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • 250 gram spekreepjes
  • 75 gram oude kaas (geraspt)
  • 50 ml melk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 klont roomboter

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij in stukken. Doe ze in een grote pan, voeg een laag water toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in zo’n 8 minuten gaar.
  • Schil en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij fijn.
  • Verwarm de wokpan op het vuur. Voeg de spekreepjes toe – geen olie in de pan! –  en bak ze aan. Doe daarna de ui en peper erbij en pers de knoflook uit boven de pan. Bak kort mee.
  • Voeg de andijvie toe aan de spekreepjes en roerbak op middelhoog vuur zo’n 4 minuten.Past het niet allemaal in 1 keer in de pan? Voeg dan beetje voor beetje toe. Je zult zien dat de andijvie slinkt. Schenk als laatste de ketjap bij de andijvie en draai het vuur laag.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk, boter en oude kaas toe en roer tot een smeuïge puree.
  • Schep de aardappelpuree in de wokpan en meng met de andijvie. Maak de roerbak stamppot andijvie af met nog wat extra kaas.
Calorieën: 571kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 20g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

roerbak stamppot andijvie

Ga jij aan de slag met dit recept voor roerbak stamppot andijvie met kaas en spek? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

 

herfst herfstrecepten pittige andijvie stamppot roerbak andijvie roerbak recepten roerbak stamppot andijvie stamppot stamppot andijvie stamppot recepten andijvie stamppot roerbakken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleEen nieuwe collega en een nieuw huis! – Foto diary september 2017
Next Article Italiaanse quiche met gegrilde groenten en pesto
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

1 reactie

  1. angela on 4 november 2017 11:39

    Ik geniet altijd van je heerlijke recepten !
    Ik heb echter een vraagje. Ik eet geen spek, wat zou ik hiervoor in plaats kunnen gebruiken, zodat de smaak toch optimaal blijft?

    Reply
3 from 3 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.