Ga terug
+ servings
trifle met aardbei

Trifle met aardbeien en kletskoppen

Makkelijk feestelijk nagerecht met aardbeien, kletskoppen, yoghurt en vanillevla.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Nagerecht
Nederlands
Nagerechten, Zoet
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 6 eetlepels aardbeienjam
  • 4 eetlepels aardbeienlikeur
  • 4 plakken roombotercake
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 200 ml vanillevla
  • 4 kletskoppen

Bereiden

  • Doe 200 gr aardbeien - hou dus 50 gr achter! - in de mengkom of foodprocessor en gebruik de staafmixer of keukenmachine om hier fijne stukjes van te maken. Voeg de aardbeienjam toe en roer door.
  • Meng de Griekse yoghurt met de vanillevla. Snij de roombotercake in dobbelsteentjes.
  • Schenk in elk van de glaasjes een klein scheutje aardbeienlikeur. Wil je een alcoholvrij nagerecht? Sla deze stap dan over!
  • Schenk dan een laagje van het yoghurt-vla mengsel in de glaasjes. Maak daarna laagjes van de aardbeiensaus en de cake. Vul zo de glaasjes en eindig met een laagje yohgurt-vla.
  • Verkruimel de kletskoppen grof. Snij de achtergehouden aardbeien in stukjes. Garneer de trifle met aardbei met kletskoppen en stukjes aardbei. 
Calorieën: 239kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 14g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl