Trifle met aardbeien en kletskoppen

2

Trifle met aardbeien en kletskoppen!  It’s beginning to look a lot like Christmas….. Oh, het is nu echt aftellen geblazen hè! Ben je er al uit wat het kerstmenu gaat worden? Afgelopen weekend vierde ik al het eerste kerstfeestje van dit jaar.

Met mijn hele familie vierden we Sinter-Kerst & Nieuw. Een traditie inmiddels, we proberen elk jaar met de ooms, tantes, neven, nichten en iedereen die erbij hoort samen een feestje te vieren.

Trifle met aardbeien

Zo ontzettend gezellig en iedereen neemt wat lekkers mee. Ik zette zelf een hele Indonesische borrelplank op tafel. Die recepten ga ik na Kerst met je delen, die zijn meer voor Oudejaarsavond. Vandaag heb ik wel een feestelijk nagerecht voor je, een trifle met aardbeien en kletskoppen.

Mijn tante zette deze vrolijke glaasjes op de tafel neer en ik heb natuurlijk het recept weten te achterhalen… Ben je nog op zoek naar een makkelijk dessert? Zoek dan niet verder!

Makkelijk kerst nagerecht 

Elk jaar proberen we ergens rondom Kerst en Oud & Nieuw een moment te vinden om toch ook nog met de hele familie samen te zijn. Ik kom uit een enorm hechte club en iedereen geniet er van om dit soort feestjes samen te doen. Voor zoveel mensen koken is bijna niet te doen, daarom maken we allemaal wat klaar.

Ik deel mijn recepten na de Kerst met je, maar mocht dit recept van mijn tante al wel vast delen. Deze trifle met aardbei en kletskoppen was de perfecte afsluiter van ons heerlijke samenzijn en zal ook echt bij jou op het kerstmenu indruk maken!

 

trifle met aardbei

Trifle met aardbeien en kletskoppen

Makkelijk feestelijk nagerecht met aardbeien, kletskoppen, yoghurt en vanillevla.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Nagerecht
Nederlands
Nagerechten, Zoet
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 6 eetlepels aardbeienjam
  • 4 eetlepels aardbeienlikeur
  • 4 plakken roombotercake
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 200 ml vanillevla
  • 4 kletskoppen

Bereiden

  • Doe 200 gr aardbeien - hou dus 50 gr achter! - in de mengkom of foodprocessor en gebruik de staafmixer of keukenmachine om hier fijne stukjes van te maken. Voeg de aardbeienjam toe en roer door.
  • Meng de Griekse yoghurt met de vanillevla. Snij de roombotercake in dobbelsteentjes.
  • Schenk in elk van de glaasjes een klein scheutje aardbeienlikeur. Wil je een alcoholvrij nagerecht? Sla deze stap dan over!
  • Schenk dan een laagje van het yoghurt-vla mengsel in de glaasjes. Maak daarna laagjes van de aardbeiensaus en de cake. Vul zo de glaasjes en eindig met een laagje yohgurt-vla.
  • Verkruimel de kletskoppen grof. Snij de achtergehouden aardbeien in stukjes. Garneer de trifle met aardbei met kletskoppen en stukjes aardbei. 
Calorieën: 239kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 14g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

Voorbereiding:

  • Je kunt deze trifle met aardbei en kletskoppen al helemaal van tevoren klaar maken! Lekker juist, dan wordt de cake ook zacht.
  • De garnering van dit nagerecht doe je vlak voor het opdienen!
kerstrecepten

Ga je aan de slag met dit recept voor trifle met aardbei en kletskoppen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Lilian Hacquebord op

    Hoi Merel,

    Weer een leuk en lekker recept! Ik lees je recepten graag en het inspireert mij. Erg fijn! Nu moet mij met dit recept toch wat van het hart, vanwege duurzaamheid en klimaat: het lijkt mij een toetje voor de zomer met de aardbeien, die nu niet hier groeien. Het lijkt mij goed hier in je recepten rekening mee te houden.
    met vriendelijke groeten,
    Lilian

    • Mind Your Feed op

      Hoi Lilian,
      Daar heb je zeker een punt en ook een belangrijk punt ook! Als je mij al een tijd volgt, weet je dat ik heel bewust met de seizoenen mee kook en daar over het algemeen dus zeker rekening mee hou.
      Fijne jaarwisseling,
      Groetjes, REny

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.