3x amuse hapje

0

Zo, dat waren ze… de Kerstrecepten voor dit jaar. Ik had eigenlijk voor vandaag een ontbijt-recept op de planning staan, maar er staan al zoveel feestelijke Kerstontbijt recepten op de blog dat ik even geen inspiratie meer had. Yep, dat gebeurt mij ook wel eens hoor! Zeker als ik in deze decembermaand al zoveel lekkers heb staan koken en bakken… En toen bedacht ik…. Ik mag toch hopen dat je eigenlijk jouw boodschappenlijst al op orde hebt en dat je straks de winkel in gaat om inkopen te doen. Daarom, op de valreep nog, 3 x een amuse hapje om het Kerstdiner mee te starten. Geen uitgebreide borrel, maar gewoon wat fijne, kleine hapjes om mee te starten!

Als je niet uitkijkt, draait het kerstfeest alleen maar om heel veel eten. En nog meer eten en dan nog meer eten… Natuurlijk hoort dat er wel een beetje bij, maar voor mij draaien deze dagen toch vooral om het fijne samenzijn met mijn liefsten. En daar ga ik heel erg van genieten! Om niet helemaal rollend de feestdagen uit te komen, serveer ik alleen een klein amuse hapje. Heel eenvoudig, maar zo lekker! Ik zet 3 verschillende varianten op tafel en ze zijn echt zo klaar gemaakt. Past dit nog op je boodschappenlijstje?

3x amuse hapje

Voor 3 x 20 amuse hapjes:

Amuse hapje zalm en roomkaas

  • 400 gr gerookte zalm
  • 400 gr roomkaas
  • verse bieslook
  • amuse cups

Bereiden: Schep met een theelepel eerst een beetje roomkaas in de amuse cups. Verdeel de gerookte zalm in gelijke hoeveelheden en leg deze op de roomkaas. Maak het amuse hapje met zalm en roomkaas af met verse bieslook.

Amuse hapje met carpaccio

  • 75 gr gemengde sla
  • 400 gr ossenhaas, flinterdun gesneden
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes
  • amuse cups

Bereiden: Leg in de amuse cups eerst wat salade. Verdeel de ossenhaas in gelijke porties en leg het vlees op de sla. Verdeel wat grofgekruimelde Parmezaanse kaas over het amuse hapje met carpaccio en maak af met de pijnboompitjes. Eventueel kun je die nog even roosteren!

Amuse hapje met filet Americain

  • 400 gr filet Americain
  • 25 gr verse bieslook
  • amuse cups

Bereiden: Dit amuse hapje met filet Americain is bijna geen recept te noemen, maar ik wilde je er toch mee inspireren! Schep met een theelepel wat filet Americain in de amuse cups. Hak de bieslook fijn en strooi over de amuse hapjes. 

Ga je aan de slag met deze amuse hapje recepten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.