Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe in een kom het gehakt, de sojasaus, de komijn, tijm en nootmuskaat en voeg wat peper toe.
Schil de ui en snij fijn. Zet een kleine steelpan op het vuur en verwarm hier wat olie in. Fruit de ui totdat deze glazig ziet en pers als laatste nog de knoflook erbij uit. Zet het vuur uit, laat de ui iets afkoelen en voeg toe aan het gehaktmengsel.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg hier het uitgerolde bladerdeeg op, in een rechthoekig stuk van ongeveer 40 cm x 15 cm. Wanneer je losse bladerdeeg plakjes gebruikt, leg je ze aan elkaar (3 x 2) en daarbij leg je de randjes iets over elkaar. Druk goed aan.
Meng het gehakt met de ui, de knoflook en de kruiden. Dit doe je natuurlijk lekker met je handen!
Maak van het gehakt een soort worst, en leg deze in het midden van het bladerdeeg. Rol nu het bladerdeeg om het gehakt heen en druk de naad goed aan. Draai de rol nu om, waardoor de naad onder ligt. Druk op de uiteinden het deeg goed aan! Je kunt nu de letter gaan vormen, trek het bladerdeeg met gehakt voorzichtig iets uit elkaar – zorg ervoor dat er geen gaatjes ontstaan – en vorm de letter S van Sint.
Klop een eitje los en smeer de hartige banketletter ruim in met het ei. Wanneer je de hele banketletter ingesmeerd hebt, begin je nog een keer bij het begin. Strooi als laatste de sesamzaadjes over de banketletter heen.
Schuif nu de letter in de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar en prachtig bruin. Check halverwege even, misschien komt er teveel vocht uit de letter… dep dit dan even droog met keukenpapier en schuif de letter terug de oven in.
Oh, smullen maar! Ik wens je een heerlijk avondje!