Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met bakpapier en leg hier de tomaatjes op. Je kunt ze aan de tak laten, maar dit hoeft niet. Schuif het rooster de oven in en pof de tomaatjes in zo'n 10 minuten.
Breng in een pan een laag water aan de kook en kook hier de orzo in volgens de aanwijzing op de verpakking.
Doe de rucola in een schaal. Laat de gegrilde paprika reepjes uitlekken en snij eventueel nog wat fijner.
Snij de zwarte olijven in plakjes en voeg samen met de paprika toe aan de salade.
Snij de plakken prosciutto in fijne repen.
Maak in de tussentijd de balsamico dressing klaar door de olijfolie te mengen met de witte balsamico azijn en de oregano.
Giet de orzo af en laat goed uitlekken. Doe de orzo terug in de pan en schenk er een druppel olijfolie bij. Roer goed door, zo gaat de pasta niet plakken.
Schep de orzo door de salade en verdeel de salade over 2 borden. Verdeel ook de plakjes ham over de borden en snij als laatste de burrata doormidden. Op elk bord een helft en serveer deze Italiaanse orzo salade met de balsamico dressing.