Ga terug
+ servings
geglaceerde worteltjes

Geglaceerde worteltjes met sjalot

Makkelijk recept voor groente bijgerecht van zachte zoete geglaceerde wortel met sjalot en knoflook.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Groente
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen (bospeen)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 klontje roomboter
  • 50 ml groentebouillon
  • peper
  • zeezout
  • verse peterselie

Bereiden

  • Schrap de worteltjes en snij de uiteinden eraf. Snij vervolgens in stukjes van ongeveer 5 cm, en daarna doormidden. Zorg ervoor dat alle stukjes wortel even dik zijn.
  • Schil en snipper de sjalot. Maak de knoflook schoon door deze te pletten met een mes en de buitenste schil te verwijderen. Snij daarna doormidden.
  • Zet de hapjespan op het vuur en verwarm de kokosolie met de boter. Voeg de sjalot en wortels toe en doe ook de stukjes knoflook in de pan.
  • Bak de wortels zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Ze mogen zelfs iets kleuren. Schep wel regelmatig om.
  • Voeg dan de honing en een beetje bouillon toe en zet het vuur zacht. Bak en stoof nog zo'n 3 minuten.
  • Breng verder nog op smaak met peper en verse peterselie, en eventueel nog wat grof zout. Enjoy!
Calorieën: 51kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl