Geglaceerde worteltjes met sjalot

8

Deze geglaceerde worteltjes stonden bij ons tijdens Kerst op tafel. Niet door mij klaargemaakt toen, maar oh wat waren ze lekker! Kijk, zo krijg ik dus inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Ik eet ergens wat en dan wil ik het zelf ook maken. En zo gebeurde dus ook met deze oranje vrienden. Ik eet regelmatig wortels namelijk, maar eigenlijk vooral als rauwkost. Of ik gebruik een winterpeen, maar die gaat dan dóór een gerecht heen. Nu maakte ik deze veggies klaar als bijgerecht, en zo zet je dus super simpel een extra portie groenten op tafel!

geglaceerde worteltjes

Sinds begin januari ben ik weer begonnen met mijn project #backtonormal. Geen lastig gedoe hoor, maar gewoon weer een beetje terug naar de basis. Een van mijn speerpunten is (en was altijd!) extra groenten op het menu. Nou was ik dat zelf tijdens de feestmaand ook een beetje vergeten… Ik weet niet waar ze gebleven waren, maar die groenten waren in elk geval niet op mijn bord te vinden… Oeps.

geglaceerde worteltjes

Eigenlijk heb ik er nooit moeite mee om lekker veel groenten te eten. Ik ben er dol op namelijk, en voeg ze ook aan elke maaltijd wel toe. Een beetje spinazie door een groene smoothie in de ochtend, wat rauwkost bij de lunch. En in de avond het liefst 2 verschillende groenten op tafel, gewoon omdat het kan. Maar ergens vorige maand ging het mis… Tijd om de schade een beetje in te halen.

geglaceerde worteltjes

Geglaceerde wortels recept

Natuurlijk vroeg ik mijn tante, die deze geglaceerde worteltjes met Kerst op het menu had gezet, naar haar recept. En wat blijkt maar weer eens? Het is heel eenvoudig om deze worteltjes zo klaar te maken. En dit kan dus prima terwijl alle andere pannetjes ook op het vuur staan. Of in de oven, dat ligt eraan wat je erbij eet. Maar ik weet 1 ding wel zeker; zo ga ik vaker worteltjes klaar maken!

geglaceerde worteltjes

 

geglaceerde worteltjes

Geglaceerde worteltjes met sjalot

Makkelijk recept voor groente bijgerecht van zachte zoete geglaceerde wortel met sjalot en knoflook.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Groente
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen (bospeen)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 klontje roomboter
  • 50 ml groentebouillon
  • peper
  • zeezout
  • verse peterselie

Bereiden

  • Schrap de worteltjes en snij de uiteinden eraf. Snij vervolgens in stukjes van ongeveer 5 cm, en daarna doormidden. Zorg ervoor dat alle stukjes wortel even dik zijn.
  • Schil en snipper de sjalot. Maak de knoflook schoon door deze te pletten met een mes en de buitenste schil te verwijderen. Snij daarna doormidden.
  • Zet de hapjespan op het vuur en verwarm de kokosolie met de boter. Voeg de sjalot en wortels toe en doe ook de stukjes knoflook in de pan.
  • Bak de wortels zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Ze mogen zelfs iets kleuren. Schep wel regelmatig om.
  • Voeg dan de honing en een beetje bouillon toe en zet het vuur zacht. Bak en stoof nog zo'n 3 minuten.
  • Breng verder nog op smaak met peper en verse peterselie, en eventueel nog wat grof zout. Enjoy!
Calorieën: 51kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

geglaceerde worteltjes

Ga je aan de slag met dit recept voor geglaceerde worteltjes met sjalot? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

8 reacties

  1. Deze kleuren zien er ook altijd mooi uit he op tafel? Leuk ook je project #backtonormal gewoon gezond en lekker eten zonder teveel poespas.. Fijne dag nog chick! Liefs, Merel

    • Mind Your Feed op

      Oh sorry, deze vraag was mij ontgaan. Wat oplettend van je, ik ga het recept even aanpassen. Je voegt de bouillon toe samen met de honing, zo kunnen de worteltjes nog even zachtjes stoven.

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.