Okee, okee, het is duidelijk! Een weekmenu is superhandig! Vorige week trapte ik af met het eerste weekmenu voor project #backtonormal en ik was overdonderd door jullie enthousiasme! En ja, ik kan het alleen maar met je eens zijn. Een planning voor alle maaltijden voor de hele week is ook erg fijn. Praktisch ook, want je kunt je goed voorbereiden qua boodschappen. En met zo’n richtlijn voor de gerechten die je in de week gaat eten, is er toch al minder stress rondom de maaltijden. Een dagje schuiven of ruilen kan natuurlijk altijd, zo blijf je flexibel. Ook voor de komende week heb ik weer een weekmenu voor je klaar gezet. Niet nadenken, alleen nog koken!
Ook deze week heb ik weer volop inspiratie voor een lekker en gevarieerd weekmenu. Zelf probeer ik altijd wel enigszins rekening te houden met het seizoen waar we in zitten. Dus deze week bijvoorbeeld roergebakken rode kool, en frietjes van pompoen. Maar ook het gezin en de voorkeuren die iedereen heeft, bepaalt wat hier op tafel komt. Goed, pak pen en papier, maak je boodschappenlijst klaar en dan hoef je alleen nog maar te koken volgende week!
Weekmenu 2 #backtonormal
Maandag
Vandaag start ik met een lichte maaltijd. Meestal komt er in het weekend genoeg op tafel en we zijn ten slotte bezig met #backtonormal. Mijn spiraalsnijder gebruik ik maar wat graag, bijvoorbeeld voor deze courgette noedels met kip en zoete aardappel.
Dinsdag
Minstens 1 keer per week staat hier soep op het menu. Deze kerriesoep met rijst en ei is nog een favoriet van toen ik jong was. Ik maakte mijn eigen versie klaar, en die is misschien wel nóg lekkerder!
Woensdag
Vandaag zetten we rode kool op tafel. Maar dan op een andere manier…. Roergebakken rode kool! Lekker met aardappels en homemade appelmoes (zonder suiker!).
Donderdag
Dit recept voor pasta carbonara is Simon’s favoriet! Ik heb de ingrediënten hiervoor standaard in huis. Makkelijk op donderdag, want dat is meestal het moment dat de boodschappen hier wel aangevuld mogen worden.
Vrijdag
Yes, het is vrijdag! Tijd voor fastfood! Maar wel op mijn manier… Ik kan het niet laten om wat extra groenten toe te voegen aan deze havermout pizza. Spinazie in het deeg en heel veel lekkers on top!
Zaterdag
Ook op zaterdag maak ik het mezelf niet al te lastig. Meestal is dit een hectische van-hot-naar-her dag en komen er aan het eind van de middag wat hapjes op tafel. Deze spelt wrap met tonijn en avocado is dan voor mij een prima avondmaaltje!
Zondag
Extra groenten toevoegen aan een maaltijd is helemaal niet lastig. Vervang de zondagse frietjes eens door friet van pompoen! En dan zet je daar nog een schaal Italiaanse groenten uit de oven naast en een zelfgemaakte Wienerschnitzel naast…. klaar is de maaltijd!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het #backtonormal weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube