X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
roergebakken rode kool

Roergebakken rode kool met appel en balsamico

8
By Mind Your Feed on 26 oktober 2016 Diner

Rode kool met appelmoes. Toen ik klein was, was dat mijn absolute favoriet. Natuurlijk, patatjes en pannenkoeken gingen er ook prima in, maar rode kool… En dan helemaal zoals mijn moeder die kon klaarmaken. Ik at vaak zo snel mijn bord leeg dat ik halverwege al buikpijn had. En toch at ik verder, want ik vond het zó lekker. Best een uitdaging om die heerlijke rode kool van mijn moeder te evenaren, en daar heb ik me dan ook niet aan gewaagd. Ik heb het gewoon helemaal anders gedaan, en deze roergebakken rode kool met appel is wat mij betreft goed geslaagd!

rode kool recept, rode kool maken, rode kool snijden, rode kool met appel, roergebakken rode kool

Rode kool roerbakken

Stiekem maakte ik deze versie van rode kool met appel vorig jaar rond Kerst al eens klaar. Ik had toen – en heb nu weer! – zoveel inspiratie voor de kerstrecepten dat ik bijna niet kon kiezen wat er wel en niet op de blog zou verschijnen. Mijn hoofd liep over van de ideeën en ik had meerdere bereidingen van rode kool uitgetest. Deze roergebakken rode kool met appel was toen al 1 van mijn favorieten, maar ik vond de foto’s die ik erbij had gemaakt niet goed genoeg.

rode kool recept, rode kool maken, rode kool snijden, rode kool met appel, roergebakken rode kool

Rode kool recept

Uiteindelijk zette ik toen een recept voor rode kool salade met sinaasappel online. Ik vond dat wel een mooie afwisseling met alle warme bijgerechten die in die periode rond Kerst op de blog verschenen. Maar het idee om deze warme versie met appeltjes nog eens te maken, ging maar niet uit mijn hoofd. Nu de rode kool weer volop verkrijgbaar is, besloot ik er nog een keer mee aan de slag te gaan. Nu niet voor Kerst, al ben ik daar dus wel volop mee bezig. Maar rode kool moet je eten zodra die weer verkrijgbaar is, dus ik kon echt niet langer wachten met dit recept….

rode kool recept, rode kool maken, rode kool snijden, rode kool met appel, roergebakken rode kool

rode kool roerbakken, roerbak rode kool recept, met appel en balsamico, geroerbakte rode kool

Roergebakken rode kool met appel en balsamico

Makkelijk recept voor zoete zachte roerbak rode kool met frisse appel en balsamico azijn.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Groente
Servings: 4

Nodig

  • wokpan met deksel

Ingrediënten

  • ½ rode kool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 appels
  • 50 ml balsamico azijn
  • 100 ml water
  • 1 takje verse rozemarijn
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  •  Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snij daarna met een scherp mes dunne reepjes van de kool.
  • Snij de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snij daarna in partjes.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in. Wacht tot deze glazig ziet, na een minuut of 5, en pers dan de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de partjes appel en reepjes rode kool toe aan de wokpan en schep goed om. Bak zo’n 5 minuten mee en blijf regelmatig omscheppen.
  • Voeg de balsamico azijn en het water toe en draai het vuur laag. Leg het takje rozemarijn bovenop de rode kool, doe de deksel op de pan en laat de rode kool nog ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. Let er wel op dat er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg desnoods nog wat extra water toe.
Calorieën: 104kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 2g | Vet: 0.4g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

rode kool recept, rode kool maken, rode kool snijden, rode kool met appel, roergebakken rode kool

Ga je aan de slag met dit recept voor roergebakken rode kool met appel en balsamico? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bijgerecht feest feestelijke bijgerechten Kerst koolhydraatarme recepten rode kool rode kool recepten roerbak roerbakken wok
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleZoete aardappel pannenkoek met rode biet en geitenkaas
Next Article Indonesische gehaktballetjes met ketjap dip
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

8 reacties

  1. Anna on 26 oktober 2016 11:17

    Ha, wat grappig dat je dit vroeger zo lekker vond. Ik lustte het juist echt níet. Maar tegenwoordig is dat veranderd, dus dit recept ga ik eens onthouden! 🙂

    Reply
  2. Anne on 26 oktober 2016 21:12

    Hoi Reny, wat heb je een kook creativiteit in je. Heerlijk!
    Ik had nog een rode kool in huis en mijn moeder ( die ook zo goed is in het klaar maken van rode kool) bleef te gast. Jou recept uitgeprobeerd en iedereen heeft er van gesmikkeld. Heeeeerlijk! Dank je wel.

    Reply
  3. Shannon on 28 oktober 2016 14:54

    Wat ziet dit er heerlijk uit! binnenkort eens uitproberen. Wat voor soort appel zou je aanraden er doorheen te doen?

    Reply
  4. Kim on 19 december 2016 17:31

    Hoi Reny, ik heb je recept zojuist gemaakt met een hele rode kool en het is heerlijk! Alle ingrediënten netjes verdubbeld, behalve de knoflook, hier maar 1 teentje gebruikt. En 6 appels totaal en o ja, een kaneelstokje meegestoofd. Om van te watertanden

    Reply
  5. Gertrude on 20 december 2017 19:08

    Hoi Reny,
    voor hoeveel personen is dit recept?

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 december 2017 09:33

      Als bijgerecht is dit recept voor 3 a 4 personen.

      Reply
      • Gertrude on 22 december 2017 14:15

        Ok. Dank je wel! Ik ga het met kerst maken 🙂

        Reply
      • Wouter on 10 december 2018 23:22

        Hoi, aan hoeveel gram moet ik dan pp denken als bijgerecht? Ik wil dit maken voor 12 personen naast je recept van het stoofpeertje en een Italiaanse rollade. Zou je de hoeveelheden daarvoor willen delen? Bedankt, Wouter

        Reply
2.50 from 4 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.