Ga terug
+ servings

Kiprollade met pesto en mozzarella

Makkelijk recept voor een feestelijke kip rollade met zelfgemaakt pesto en mozzarella.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Feestelijk, Kip recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 100 gram spinazie
  • 1 bos basilicum
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml olijfolie
  • 1/2 bol mozzarella
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Eerst ga je de pesto maken. Verwijder de blaadjes van de basilicum en spoel deze eventueel even af. Doe de spinazie, de basilicum, de walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Voeg olijfolie toe en draai tot een fijne massa. Mocht de pesto nog te dik zijn, voeg dan nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper, en eventueel wat zout.
  • Leg de kipfilets op een met huishoudfolie bedekte snijplank. Dek af met een stuk huishoudfolie en sla de kipfilets met een pan goed plat.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smeer elke kipfilet in met een dunne laag spinaziepesto. Snij de mozzarella in plakken. Begin de kipfilet op te rollen tot een rollade, rol 1 keer en leg dan een plak mozzarella op de filet. Rol nu verder door totdat de kipfilet helemaal opgerold is. Zorg dat de uiteinden ook goed dicht gevouwen zijn. Bind om de rollade een stuk keukentouw zodat deze tijdens het bakken bij elkaar blijft.
  • Verwarm in een pan wat olijfolie en een klontje boter. Leg voorzichtig de rollades in de pan en bak even kort rondom aan. Leg de rollades dan in een ovenschaal, schenk het braadvocht over de filets en schuif ze voor 25 minuten de oven in. Check halverwege even en draai ze eventueel voorzichtig om.
  • Leg een vel keukenpapier klaar en laat de kiprollades hier zo’n 10 minuten op rusten. Je kunt ze even afdekken met wat aluminiumfolie om ze warm te houden. Snij voorzichtig in plakken. 
Calorieën: 572kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 56g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl