Kiprollade met pesto en mozzarella

9

Yes, ik heb zin om vandaag alvast een hoofdgerecht uit mijn kerstmenu met je te delen! Waarom wachten tot het laatste moment, toch? Ik neem aan dat ik niet de enige ben die al druk aan het bedenken is wat we met Kerst gaan eten, dus laat ik je alvast een hele goede tip geven! Want deze kiprollade met pesto en mozzarella is echt te lekker. En niet alleen voor het grote kerstdiner trouwens, ik zou gewoon alvast eens aan de slag gaan om dit te proeven. Smaakt namelijk ook prima wanneer je voor de feestdagen al eens lekker aan de slag wilt gaan. Natuurlijk maak ik deze rollade zelf, en dat is ook nog eens hartstikke leuk om te doen!


kiprollade pesto mozzarella

Heb je namelijk last van een beetje kerststress, of gewoon nog ergens een portie frustratie in je schouders zitten? Of stuiter je van de energie en zoek je nog een projectje om je op uit te leven?  Dan is het heel erg aan te raden om deze kiprollade te maken. Je mag namelijk heel hard met een pan, of stevig mes, op de kipfilet gaan slaan, yeah! Dag stress, hallo onstpannen Kerst! Of je kunt jouw slager lief aankijken, dat kan ook…. Kies wel echt voor een mooie, smaakvolle kipfilet voor deze rollade, dat geeft toch echt wat extra’s aan dit gerecht. Natuurlijk maak ik de pesto ook zelf, dat is het allerlekkerst.

kiprollade met pesto en mozzarella

Bij mij zul je niet snel een gevulde kalkoen (of kip) of tafel zien met Kerst, dat is echt niets voor mij. Ik hou wel van mooie stukken vlees, maar zo’n heel beest op tafel… niet echt mijn ding. Maar je kunt ook op een andere – en net zo feestelijke manier – gevogelte op tafel zetten met de feestdagen. De kipfilet in parmaham met dadels en noten is daar ook een mooi voorbeeld van! En dit jaar ga ik dus weer voor kip… ik vind het namelijk fijn dat je daarmee het gerecht redelijk licht kunt houden. Zo’n zware kerstmaaltijd, waar je nog 3 dagen van vol zit, daar word ik namelijk niet heel gelukkig van.

kiprollade met pesto en mozzarella

Kiprollade met pesto en mozzarella

Voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 100 gr spinazie
  • 1 bos basilicum
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml olijfolie + wat extra om te bakken
  • Klontje boter
  • 1/2 bol mozzarella
  • zout
  • peper

Nodig; huishoudfolie, stevige pan, keukenmachine, keukentouw, keukenpapier

Bereiden: Eerst ga je de pesto maken. Verwijder de blaadjes van de basilicum en spoel deze eventueel even af. Doe de spinazie, de basilicum, de walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Voeg olijfolie toe en draai tot een fijne massa. Mocht de pesto nog te dik zijn, voeg dan nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper, en eventueel wat zout.

Leg de kipfilets op een met huishoudfolie bedekte snijplank. Dek af met een stuk huishoudfolie en sla de kipfilets met een pan goed plat.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smeer elke kipfilet in met een dunne laag spinaziepesto. Snij de mozzarella in plakken. Begin de kipfilet op te rollen tot een rollade, rol 1 keer en leg dan een plak mozzarella op de filet. Rol nu verder door totdat de kipfilet helemaal opgerold is. Zorg dat de uiteinden ook goed dicht gevouwen zijn. Bind om de rollade een stuk keukentouw zodat deze tijdens het bakken bij elkaar blijft.

Verwarm in een pan wat olijfolie en een klontje boter. Leg voorzichtig de rollades in de pan en bak even kort rondom aan. Leg de rollades dan in een ovenschaal, schenk het braadvocht over de filets en schuif ze voor 25 minuten de oven in. Check halverwege even en draai ze eventueel voorzichtig om.

Leg een vel keukenpapier klaar en laat de kiprollades hier zo’n 10 minuten op rusten. Je kunt ze even afdekken met wat aluminiumfolie om ze warm te houden. Snij voorzichtig in plakken.

kiprollade met pesto en mozzarella

Wat kun je al voorbereiden?

  • De pesto kun je al van tevoren klaar maken. Bewaar in een afgesloten potje op een koele plaats. De pesto is zeker 2 tot 3 dagen houdbaar, dus je kunt op tijd beginnen.
  • Je mag ook alvast je frustraties of stress, of gewoon je energie, uitleven op de kipfilets. Deze kun je van tevoren al plat slaan. Bewaar ze, gescheiden door een stukje huishoudfolie, afgedekt in de koelkast.
  • Wil je in de ochtend al aan de slag? Dan kun je de kiprollades al helemaal klaar maken. Het aanbakken en laten garen in de oven zou ik wel pas vlak voor het opdienen doen.

Meer kerstrecepten vind je hier!

kerstrecepten

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit!

    Maak je verschillende kiprollades? of rol je alle kipfilets bij elkaar zodat er 1 rollade van gemaakt wordt?

  2. Ik heb het gemaakt maar vond het best wel een klus! Kreeg de kipfilets niet goed plat, daarna kreeg ik ze niet netjes gerold en het bindtouw er moeilijk omheen. Mozzarella en pesto liep er uit, ook tijdens het bakken. Maar toen ze klaar waren, was het resultaat wel lekker 🙂

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.