Spinazie walnotenpesto

3

Zelf maken vind ik eigenlijk áltijd lekkerder dan wanneer ik iets kant en klaar in de winkel koop. En vaak is het helemaal niet zo lastig, maar dat blijkt pas als ik het een keer zelf gemaakt heb. Pesto is zoiets dat ik voor kort altijd kant en klaar in de winkel kocht, lekker makkelijk! Maar toen ik laatst verse, zelfgemaakte pesto proefde, was ik om. Ik dook op Pinterest en er ging een hele wereld voor mij open! Want waar je traditioneel pesto maakt van pijnboompitjes en basilicum, leerde ik dat je met verschillende soorten noten ook prima pesto kunt maken. En dat de groene groente in de pesto niet per se basilicum hoeft te zijn. Dus ik besloot te experimenteren, en maakte zelf deze heerlijke spinazie walnotenpesto. En het is echt ideaal om hier een potje van in de koelkast te hebben staan!

Want sinds ik deze pesto gemaakt heb, heb ik het echt al in zoveel gerechten gebruikt…. Ik maakte een pasta met pesto, besmeerde mijn zalmfilet ermee en deed een beetje op mijn boterham met kaas. Zo lekker! En ik ben nog niet klaar met bedenken waar ik de pesto voor ga gebruiken, elke dag schieten er me weer nieuwe ideeën te binnen! Zo heb ik al plannen om er wraps mee te vullen, en ook wil ik er borrelhapjes mee maken. De recepten komen uiteraard online! Maar natuurlijk is de pesto gewoon op een toastje ook super lekker!

spinazie walnotenpesto

Ik ben trouwens achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. De komende weken ga ik het Mind Your Feed kerstmenu alvast koken, en natuurlijk gelijk foto’s maken. Ik werk altijd graag een beetje vooruit, en ik wil zoveel lekkers met jullie delen dat ik echt even flink aan de bak ga….. Maar ook ben ik al druk bezig met Sinterklaasreceptjes uitwerken, en natuurlijk nog allerlei doordeweekse recepten, dus ik ben lekker bezig. Dan is het alleen maar fijn als je ’s avonds een simpele pasta kunt maken, een schep pesto er doorheen roert, en klaar bent om aan tafel te gaan!

Spinazie walnotenpesto

Voor 1 potje:

  • 100 gr spinazie
  • 1 bos basilicum
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Nodig: keukenmachine

Bereiden: Verwijder de blaadjes van de basilicum en spoel deze eventueel even af. Doe de spinazie, de basilicum, de walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.

Voeg olijfolie toe en draai tot een fijne massa.

Mocht de pesto nog te dik zijn, voeg dan nog wat olijfolie toe.

Breng op smaak met peper, en eventueel wat zout.

spinazie walnotenpesto

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Wat zou ik kunnen gebruiken om de parmezaanse kaas te vervangen door iets koemelkvrij?
    Ik at zo graag groene pesto (uit een potje) maar nu dus al een tijdje niet meer…
    Het lijkt me heerlijk deze zelf te kunnen maken 🙂

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.