MYF met Schär in Milaan

0

Nog een paar dagen na-zomeren in Italië…. daar zeg ik geen nee tegen! Toen ik de uitnodiging van Schär in mijn mailbox kreeg met de vraag of ik voor 2 dagen naar Milaan wilde komen, wist ik al heel snel dat ik er nog een paar dagen aan vast ging plakken om er zo een mini vakantie voor mezelf van te maken! Ik bedoel, als je dan toch al helemaal naar Milaan gevlogen bent (viel wel mee, 1,5 uur vliegen), dan kun je net zo goed nog wat van de stad zien, toch? Nou, dat heb ik gedaan hoor! Ik heb een paar heerlijke dagen gehad en ik heb een heleboel foto’s gemaakt die ik graag met je deel! Binnenkort deel ik ook mijn foodie tips voor Milaan met je, maar anders wordt deze blogpost echt veel te lang, haha!!

Ik liep al een tijdje rond met het idee om nog even weg te gaan, ik had het namelijk echt super druk gehad met allemaal energieslurpende dingen – vertel ik deze week meer over!-, en ik wilde gewoon even rust, even op mezelf zijn. Die uitnodiging van Schär kwam helemaal op het juiste moment, en nog dezelfde dag had ik er een mini vakantie van gemaakt. Op 15 oktober vertrok ik in alle vroegte naar Milaan om eerst 2 dagen met ruim 20 Europese bloggers door te brengen. En daarna zou ik nog ruim 2 dagen door Milaan dwalen, all by myself!

Schar

Al een aantal keer werkte ik samen met Schär, en ik vond het alleen maar leuk om nóg meer over dit grootste glutenvrije merk te weten te komen! De dagen in Milaan waren behoorlijk vol, we kregen verschillende presentaties over het bedrijf, hebben heerlijk (en veel!) – uiteraard glutenvrij – gegeten en waren getuige van de poging om een Guiness World Record te vestigen met het bakken van de grootste glutenvrije muffin.

Deze video geeft je een beetje idee van mijn dagen met Schär! De enthousiaste medewerkers van Schär gaven presentaties over de visie en de verschillende activiteiten van het bedrijf. Ik vond het bijzonder om te horen dat dit bedrijf zichzelf tot doel heeft gesteld om het leven van mensen met coeliakie of glutensensitiviteit ook werkelijk een stukje makkelijker en aangenamer te maken. En dus houdt Schär zich niet alleen bezig met het verkopen van hun producten, maar zetten zij zich ook in voor de verkrijgbaarheid van glutenvrije producten in de horeca. Zodat uit eten gaan wanneer je coeliakie hebt, ook gewoon weer leuk wordt. En zo hebben ze GlutenfreeRoads ontwikkeld, een website + app, waar ruim 53.000 glutenvrije shops en restaurants over de hele wereld in kaart zijn gebracht. Ook wordt in het eigen onderzoeksinstituut heel veel onderzoek verricht naar coeliakie, glutensensitiviteit en prikkelbare darm syndroom, en proberen zij de gezondheidszorg te ondersteunen met hun onderzoeksresultaten.

Schar

Ontbijtje! Bij een uitgebreid ontbijtbuffet weet ik nooit wat ik moet kiezen… dus dan ga ik altijd voor muesli!

Schar

Schar

De Schär producten krijgen een nieuw jasje! Het is nog niet exact bekend wanneer de producten op de Nederlandse markt komen.

En natuurlijk hebben we dus heel erg veel en heel erg lekker gegeten! Op de eerste avond gingen we naar restaurant Puerto Alegre, waar een heel glutenvrij menu speciaal voor ons was samengesteld. Het was echt super gezelllig met alle andere bloggers, onder wie ook Harmke van MissGlutenvrij.nl, en medewerkers van Schär! De dag erna gingen we lunchen bij Sunny Side Up, waar ze een compleet glutenvrij burgermenu hebben! We aten heerlijke burgers, met frietjes. Maar die kreeg ik echt niet meer op, want ik had al zoveel gegeten… Na de lunch gingen we nog naar het Cake Festival, waar de bakkers van Schär een glutenvrije muffin van maar liefst ruim 115 kilo bakten. Daarmee werd een nieuw wereldrecord gevestigd!

Schar

Met Harmke (Miss Glutenvrij) en Julia (Schär)

Het leukste vond ik om een kijkje te nemen bij RossoPomodoro! Dit is een pizzeria met echte Napolitaanse pizzaiolo’s (pizzabakkers) met meerdere vestigingen in Italië en ook daarbuiten. Ik heb gehoord dat ze dolgraag naar Amsterdam willen komen, dus als het zover is ga ik er zeker nog een keer eten. Maar wat dus zo bijzonder was, is dat hier glutenvrije pizza’s gemaakt en gebakken worden in de pizzaoven waar ook gluten-pizza’s in gebakken worden. En dat zonder risico op kruisbesmetting; de pizzabodems worden in een aparte bakvorm in dezelfde oven gebakken, en op het werkblad wordt alleen rijstmeel (=glutenvrij) gebruikt om te bestuiven. Het deeg van de pizza’s komt van Schär en op deze manier kun je met coeliakie dus ook gewoon uit eten. En weet je, ik vond deze glutenvrije pizza echt heel erg lekker!

Schar

Schar

Schar

Na 2 volle dagen met Schär was het op zaterdagochtend tijd om uit te checken! Ik vertrok samen met Harmke al vroeg richting het Centraal Station van Milaan om daarna naar mijn volgende hotel te gaan. En om nog 2,5 dag heerlijk door Milaan te struinen! Ik heb nog een paar goede foodie tips voor je, die deel ik binnenkort!

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.