Ga terug
+ servings
salade met tonijn, anjovis en mozzarella

Salade met tonijn, anjovis en mozzarella

Makkelijk recept voor luxe lunch salade met tonijn, anjovis, mozzarella, gegrilde paprika en witlof.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Lunch
Italiaans
Lunch recepten, Salade recepten, Vis recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn in olijfolie (MSC)
  • 1 blikje anjovis filets (MSC)
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram gegrilde paprika's (geel en rood)
  • 10 smaaktomaatjes
  • 10 zwarte olijven
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 krop baby romaine sla
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 10 blaadjes verse basilicum (+ extra)
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Maak als eerste het badje voor de mozzarella klaar. Het is namelijk het lekkerst als de mozzarella even goed alle smaken kan opnemen. Doe de olijfolie in een schaaltje.
  • Snij 10 basilicum blaadjes fijn en doe deze in het badje. Pers 2 teentjes knoflook uit bij de olie en voeg wat peper toe.
  • Snij de mozzarella in plakken van een halve cm dik. Je kunt ook kleine stukjes van de bol plukken. Leg deze in de marinade van olijfolie en basilicum en laat even intrekken.
  • Haal de blaadjes van de witlof stronkjes en van de romaine sla los en maak deze nog even schoon. Wil je de blaadjes fijn snijden, dan kan dat. Ik gebruikte ze als basis voor een goed gevulde schaal.
  • Snij de smaaktomaatjes, olijven en gegrilde paprika in fijne stukjes.
  • Laat de tonijn in olie uitlekken en verdeel over de salade. Verdeel ook de anjovis filets over de salade met tonijn. Voeg de smaaktomaatjes, olijven, gegrilde paprika en mozzarella toe.
  • Wil je nog wat meer dressing gebruiken, dan kun je hier de olie van het mozzarella-badje voor gebruiken. Maak de salade af met een klein snufje zout naar wens en garneer met de basilicum blaadjes.
Calorieën: 508kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 49g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl