Ga terug
+ servings
bloemkoolpuree met truffelolie

Bloemkoolpuree met geroosterde hazelnoten

Makkelijk recept voor romige zachte bloemkool puree met geroosterde hazelnoten en truffelolie.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Kerst recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels truffelolie
  • 40 gram hazelnoten
  • 4 takjes verse oregano
  • 1/2 bouillonblokje
  • snuf peper

Bereiden

  • Snij de bloemkoolroosjes van de steel en doe ze in de pan. Vul de pan met een laagje water en verkruimel het blokje bouillon hierbij. Breng aan de kook en kook de bloemkool beetgaar.
  • Giet de roosjes af en laat even goed uitlekken in een vergiet. Vang het kookvocht op! Stamp de bloemkool met een pureestamper tot bloemkoolpuree. Schep de puree nog weer terug in het vergiet om het laatste beetje vocht eruit te laten druppelen.
  • Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan.
  • Doe de bloemkoolpuree terug in de pan en zet het vuur zachtjes aan. Voeg de Parmezaanse kaas, truffelolie en oregano toe en roer goed door. Wil je de puree nog iets romiger maken, schep dan nog wat van het kookvocht erbij. Breng verder op smaak met peper.
Calorieën: 191kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 12g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl