X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
bloemkoolpuree met truffelolie

Bloemkoolpuree met geroosterde hazelnoten

2
By Mind Your Feed on 13 december 2016 Diner, Feest

Ook met de kerstdagen zet ik graag wat extra groenten op tafel. Afgelopen week deelde ik al een bijgerecht met prachtige paarse spruiten en pompoen met je, maar ik zet er graag nog een mooi groentegerecht  bij. Een heerlijke romige bloemkoolpuree met geroosterde hazelnoten. Past helemaal bij het hoofdgerecht van mijn kerstmenu, en ook aan dit recept gaf ik weer een kleine Italiaanse touch. Ben jij al in de kerststemming? Bereid je alvast maar voor op nog heel wat lekkere recepten in de komende dagen…

bloemkoolpuree met truffelolie

Ik ben namelijk nog lang niet klaar met het delen van inspiratie voor de feestdagen. Er staat nog heel veel op mijn planning, van hoofgerechten tot nagerechten en van hapjes tot ontbijtjes. En dus ook wat makkelijke bijgerechten. Die niet al te zwaar op de maag liggen. Want ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij ons wordt er met Kerst genoeg gegeten…. Groenten dus. Maar wel met een twist. Het is tenslotte Kerst!

bloemkoolpuree met truffelolie

Romige bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree maak ik regelmatig klaar, dat is ook erg lekker als basis voor een stamppot. Maar dat gaan we vandaag niet doen, al zou ik ook zo wat kerst-waardige stamppot recepten kunnen bedenken. Maar dat is dan voor volgend jaar ofzo…

Als je deze bloemkoopuree met geroosterde hazelnoten gaat klaar maken, is het wel belangrijk dat je de bloemkool van te voren kookt en even goed laat uitlekken. Anders wordt het te nattig…. niet de bedoeling.  Daarna breng je de puree op smaak met truffelolie, verse oregano en Parmezaanse kaas. Nog even opwarmen en klaar ben je!

bloemkoolpuree met truffelolie

Menu suggestie

***

Doperwtensoep met munt

**

Bloemkoolpuree met geroosterde hazelnoten

Zoete aardappelgratin met Parmezaanse kaas

Gevulde lamsbout met rozemarijn en pijnboompitten

**

Tiramisu met limoncello

kerstrecepten

bloemkoolpuree met truffelolie

bloemkoolpuree met truffelolie

Bloemkoolpuree met geroosterde hazelnoten

Makkelijk recept voor romige zachte bloemkool puree met geroosterde hazelnoten en truffelolie.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Kerst recepten
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Pureestamper
  • vergiet
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels truffelolie
  • 40 gram hazelnoten
  • 4 takjes verse oregano
  • 1/2 bouillonblokje
  • snuf peper

Bereiden

  • Snij de bloemkoolroosjes van de steel en doe ze in de pan. Vul de pan met een laagje water en verkruimel het blokje bouillon hierbij. Breng aan de kook en kook de bloemkool beetgaar.
  • Giet de roosjes af en laat even goed uitlekken in een vergiet. Vang het kookvocht op! Stamp de bloemkool met een pureestamper tot bloemkoolpuree. Schep de puree nog weer terug in het vergiet om het laatste beetje vocht eruit te laten druppelen.
  • Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan.
  • Doe de bloemkoolpuree terug in de pan en zet het vuur zachtjes aan. Voeg de Parmezaanse kaas, truffelolie en oregano toe en roer goed door. Wil je de puree nog iets romiger maken, schep dan nog wat van het kookvocht erbij. Breng verder op smaak met peper.
Calorieën: 191kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 12g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

bloemkoolpuree met truffelolie

Ga jij aan de slag met dit recept voor bloemkoolpuree met geroosterde hazelnoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bijgerechten bijgerechten groente bijgerechten kerst bloemkool bloemkool bijgerecht kerst groente gerechten kerst groente kerst hazelnoten Kerst kerstrecepten koolhydraatarme recepten luxe bijgerecht groente parmezaan truffelolie
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKalkoenrolletjes met truffelpesto en mozzarella
Next Article Zalm met Italiaanse kruidenkorst
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

2 reacties

  1. Romy on 27 februari 2017 21:06

    Hi,
    Deze bloemkoolpuree lijkt mij super. Heb je ook een tip als alternatief voor de truffelolie? Ivm allergie….
    Ik ga het zeker eens proberen! Bedankt! Groetjes Romy.

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 februari 2017 16:47

      Er zijn heel veel verschillende oliën met een ‘smaakje’. Varierend van basilicum tot truffel tot walnoot of pittige peper. Ik denk dat ze allemaal lekker zijn in dit gerecht!

      Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.