Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de boter in een kom en voeg daar de suiker bij , rasp de schil van de citroen boven de kom en meng de ingrediënten door elkaar. Doe ook het ei en de vanillepoeder in de kom en roer goed door.
Gebruik het sap van de halve citroen en meng dit met de melk. Laat even staan.
Doe de blauwe bessen in een schaal en strooi ongeveer 30 gram van het meel over de bessen. Hussel goed door elkaar, maar wees voorzichtig voor de bessen. Door ze te bedekken met een laagje meel, zakken ze straks niet in het beslag naar beneden. Doe nu de rest van het meel bij de bessen, voeg ook een snuf zout en het bakpoeder toe. Schep om.
Voeg nu het meel met de bessen bij het botermengsel. Doe dit beetje bij beetje en giet steeds ook wat melk bij het beslag zodat je het goed door kunt scheppen.
Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet goed in. Schep het beslag voor de blueberry breakfast cake in de bakvorm en schuif in de oven. Laat in 40 minuten goudbruin bakken, prik even met een satéprikker om te zien of de cake goed gaar is.
Garneer met wat kokosrasp. De cake is zowel warm als koud een echte verwennerij!