Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder de pit uit de dadels en leg ze samen met de abrikozen in een schaaltje met water ongeveer 10 min. te weken.
Doe het meel, bloem, bakpoeder, zout en kaneel en suiker in de deegkom en schep door.
Doe in de keukenmachine de dadels, abrikozen, melk, eieren en kokosolie. Meng goed en zorg dat het gedroogd fruit fijngehakt is (hoeft niet heel klein). Voeg nu de droge ingrediënten toe en meng tot een beslag.
Bekleed het cakeblik met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Schep nu de cranberries, rozijnen, havervlokken en pompoenpitten voorzichtig door het beslag heen. Zorg ervoor dat het evenredig verdeeld is door het beslag, er mag een klein beetje van het fruit en de vlokken en pitten bovenop het beslag blijven liggen.
Bak het mueslibrood in 45 minuten goudbruin in de oven. Prik met een satéprikker om te checken of het brood gaar is.