Ga terug
+ servings
Rijstmelk zelf maken

Zelf rijstmelk maken

Makkelijk recept om zelf van rijst een plantaardige melk te maken om te drinken of mee te koken of bakken.
Voorbereidingstijd: 3 uur
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Drankjes, Ontbijt
Nederlands
Basis recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 3 druppels citroensap
  • 1 1/2 liter water
  • 50 ml kokosmelk (blik)

Bereiden

  • Neem ongeveer 50 gram (zilvervlies)rijst en leg de rijst een aantal uur (zeker 2 a 3 uur) te weken in water met een paar druppels citroensap. Spoel af in een zeef met wat lauw water.
  • Zet nu een ruime pan water op het vuur, zo’n 1,5 liter minimaal, en kook de rijst tot het goed zacht geworden is. Laat afkoelen! 
  • Doe vervolgens eerst de rijst in de blender en voeg daarna het kookwater beetje voor beetje toe, blend tot een gladde melk.
  • De dikte van de melk bepaal je zelf; je kunt wat extra vocht toevoegen om de melk wat dunner te krijgen. Voeg als laatste nog een flinke scheut kokosmelk bij de rijstmelk, dit maakt het lekker romig!
Calorieën: 70kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 1g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl