Ga terug
+ servings
geroosterde havermout

Geroosterde havermout met kaneel en vanille

Makkelijk recept voor het roosteren van havermout in de pan met kaneel en vanille
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten
Porties: 1

Nodig

  • Steelpan met anti-aanbaklaag

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille poeder (of merg uit 1 stokje)
  • 1 theelepel boter
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 50 gram blauwe bessen
  • 1 kiwi gold

Bereiden

  • Verwarm de boter in de pan en wacht tot dit gesmolten is. Voeg nu de havermout en de kaneel en vanille toe. Schep om en rooster de havermout in ongeveer 5 minuten. Blijf omscheppen, de havermout mag wel iets verkleuren maar natuurlijk niet verbranden.
  • Zet ondertussen de yoghurt klaar, maak het fruit schoon en schep de geroosterde havermout warm over de yoghurt heen. Enjoy!
Calorieën: 156kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 17g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl