Geroosterde havermout met kaneel en vanille

13

Ik hou dus echt heel erg veel van havermout, maar warme pap vind ik niet te eten… Nee echt niet, ik krijg er rillingen van…. Ik maak mijn havermout dan het liefst ook de avond van tevoren klaar, en dan pak ik het ’s morgens uit de koelkast en maak ik mijn ontbijtje af met wat vers fruit en een handje noten. Maar nu het weer kouder begint te worden in de ochtend, heb ik toch ook wel de behoefte aan iets warms, een beetje comfort food. Als schrale troost voor het feit dat ik mijn bed uit moet… Natuurlijk drink ik ook een mok warme koffie, maar ik besloot ook eens creatief te zijn met mijn havermout ontbijt. En deze geroosterde havermout met kaneel en vanille is het echt waard om mijn bed voor uit te komen!

geroosterde havermout (2)

Ik kwam dit idee voor geroosterde havermout tegen op Pinterest – volg je mij daar al? Maar in alle recepten die ik daar tegen kwam, wordt de havermout eerst geroosterd, en daarna in warme melk nog verder verwarmd (en zachter gemaakt)…. Eh, nee, dank je, dan zit ik alsnog warme, kleffe havermout te eten… Door het roosteren van de havermout komt er een heerlijke nootachtige smaak vrij, dat ruik je al wanneer je de havermout verwarmd en met de specerijen mengt, dus ik besloot de gok te wagen en de geroosterde havermout zo over mijn yoghurt te strooien. En echt, dit is lekker! En het past ook helemaal binnen mijn #backtonormal projectje, gewoon weer even normaal eten zo na de feestdagen!

geroosterde havermout

Het recept is eigenlijk te simpel voor woorden, maar ik deel het toch met je! Oh, en weet je wat grappig is? Toen ik vandaag het boek Super food van mijn kookheld Jamie Oliver opensloeg, zag ik daar een recept voor geroosterde havermout in staan. Zie je, zo gek ben ik niet…. Er volgt trouwens binnenkort nog een review van dit boek, januari lijkt me daar de perfecte maand voor! Het makkelijke van geroosterde havermout is trouwens dat het zo klaar is… Het lijkt qua smaak wat op granola – dat dus in de oven klaar gemaakt wordt, en waar je 20 minuten op moet wachten – maar dan dus binnen no time op je bord. Easy!

geroosterde havermout

Geroosterde havermout met kaneel en vanille

Voor 1 persoon:

  • 40 gr havermout
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille poeder (of merg uit 1 stokje)
  • 1 tl boter/olie
  • 150 ml (Griekse) yoghurt
  • blauwe bessen
  • 1 gele kiwi

Nodig: steelpan met anti-aanbaklaag

Bereiden: Verwarm de boter in de pan en wacht tot dit gesmolten is. Voeg nu de havermout en de kaneel en vanille toe. Schep om en rooster de havermout in ongeveer 5 minuten. Blijf omscheppen, de havermout mag wel iets verkleuren maar natuurlijk niet verbranden.

Zet ondertussen de yoghurt klaar, maak het fruit schoon en schep de geroosterde havermout warm over de yoghurt heen. Enjoy!

geroosterde havermout

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

13 reacties

  1. Ik maak dit inderdaad ook wel eens! Zo makkelijk! Ik verwarm het fruit, meestal rood fruit, dan ook even in een pannetje zodat het een soort pulp wordt en dat is dan ook nog eens warm, HEAVEN.

  2. Wat voor havermout gebruik je? Ben net begonnen aan mijn glutenvrije dieet en moet nog erg zoeken. Het ziet er heerlijk uit, net als je andere recepten.

    • Mind Your Feed op

      Ik gebruik havermout van de supermarkt, die niét gecertificeerd glutenvrij is. Dus ik zou je aanraden even bij de natuurwinkel langs te gaan of online te winkelen.

  3. Lijkt me heerlijk, ik ga het zeker eens proberen. Wat bedoel je precies met vanillepoeder? Ik neem aan geen vanillesuiker? En waar kun je dat krijgen?

    • Mind Your Feed op

      Nee, het is het merg uit een vanillepeul, en dat kun je dus ook als poeder kopen. O.a. bij de Tuinen van Jacob Hooy, en ook online.

  4. Vind dat je het zo leuk beschrijft. Zal het ook eens gaan maken. Vroeger maakten we zoiets met suiker er doorheen maar tegenwoordig ben ik voor 99% van de suiker afgestapt. Beetje honing zou wel lekker zijn.

  5. Heerlijk! Ik rooster nu voor 3 dagen. Eet het met 2 schepjes volle kwark en een banaan. De laatste keer roosteren ik ook wat gemalen amandelen en lijnzaad mee.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.