Ga terug
+ servings
bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Makkelijk recept voor gezond ontbijt of tussendoortje van bananenbrood van amandelmeel en havermout met blauwe bessen.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Ontbijt, Taart en cake, Tussendoortje
Nederlands
Bak recepten
Porties: 5

Nodig

  • Keukenmachine
  • Cakeblik
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 75 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 25 gram havermout
  • 3 bananen (rijp)
  • 100 gram blauwe bessen
  • 3 eieren
  • 50 gram palmsuiker
  • 50 gram dadels
  • 50 gram appelmoes (ongezoet)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 mespunt vanillepoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • amandelschaafsel

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het amandelmeel, het boekweitmeel (hou 1 el achter), de havermout en suiker samen met het bakpoeder, kaneel en vanille en een snuf zout in de mengkom. Schep even goed door.
  • De bananen, eieren, dadels, appelmoes gaan in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa. Voeg nu beetje bij beetje het meel uit de mengkom toe en meng tot een glad beslag.
  • Schep de blauwe bessen in de mengkom om met de overgebleven eetlepel boekweitmeel. Schenk het beslag voor het bananenbrood hier nu bij en schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  • Bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd even nat onder de kraan, zo kun je het makkelijker in de vorm vouwen.
  • Schenk het beslag voor het bananenbrood met blauwe bessen in de cakevorm en bestrooi het brood met wat amandelschaafsel. Schuif nu de voorverwarmde oven in en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Controleer even met een satéprikker of het brood gaar is en laat afkoelen op een rooster.
Calorieën: 299kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 9g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 6g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl