Ga terug
+ servings
Roerei met zalm (2)

Roerei met zalm en broccoli

Makkelijk koolhydraatarm recept voor scrambled eggs met gerookte zalm, broccoli en lente-ui
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Ei recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 broccoli (in roosjes)
  • 2 lente-ui
  • snuf peper
  • snuf zout
  • verse peterselie
  • olijfolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Snij de roosjes van de broccoli, doe ze in het stoommandje in de steelpan met een bodempje water en stoom ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Breek de eieren boven de mengkom en voeg de melk toe. Klop los met de garde en voeg de kruiden toe.
  • Snij de plakken gerookte zalm in kleine stukjes. Verwijder het uiteinde van de lente ui en snij de ui in ringen.
  • Verwarm wat olie of boter in een pan en schenk het ei nu in de pan. Begin direct met het roeren van het ei, zodat het langzaam stolt maar wel in stukjes blijft. Als het ei nog een beetje vochtig is, schep je de beetgare broccoli en de zalm in de pan en bak je deze nog ongeveer 1 minuut mee. Haal nu de pan van het vuur, schep het roerei met zalm en broccoli op een bord en maak af met wat lente ui.
Calorieën: 249kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 25g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl