Roerei met zalm en broccoli

1

Wanneer het lunchtijd is, duik ik steevast mijn koelkast in op zoek naar eten. Oh, nee, eigenlijk duik ik de hele dag door wel mijn koelkast in, op zoek naar eten, om alvast te bedenken wat ik ermee wil gaan maken. Maar rond 12.00 uur, dan is het tijd om ook echt wat klaar te maken, omdat ik tegen die tijd ook echt wel trek heb. Na een drukke ochtend, vanaf onze ochtendspits werk ik altijd eerst een paar uur aan de keukentafel, maak ik altijd even de tijd om te gaan lunchen. Ik duik mijn koelkast in, en 9 van de 10 keer kom ik eruit met een ei. Of meer… Een van mijn favoriete lunches is eigenlijk een vrij simpel gerecht, namelijk roerei met zalm en broccoli.

roerei met zalm

Deze maand staat bij mij in het teken van #backtonormal, mijn zelfverzonnen projectje waarbij ik – na de feestdagen – weer even terug ga naar de basis. Gewoon weer normaal eten, en wat extra focus op het toevoegen van groenten, goede vetten, veel variatie in mijn gerechten, en natuurlijk lekker weer zelf aan de slag. Uiteindelijk is het voor mij gewoon pure ontspanning om te kokkerellen, maar doordat ik in december een beetje té vaak in de keuken te vinden was, was ik dat een beetje vergeten…. Ook ben ik me deze maand weer extra bewust van dat ik genoeg water drink, en laat ik de wijn ook even voor wat het is. Okee, behalve in het weekend dan….

Vaak zijn mijn lekkerste lunches helemaal niet zo moeilijk. Een eitje vormt meestal de basis, en ik vul het liefste aan met groenten en wat vette vis. Of wat vleeswaren, of soms een stukje kaas. Het is echt maar net wat ik heb liggen, en dat is gelukkig vaak voldoende om een uitgebreide lunch van samen te stellen. Ik hou ervan om van elke lunch een klein feestje te maken, maar het moet wel redelijk snel op tafel staan. Deze kleine eitjes zoals Senna en Lise ze noemen, maak ik daarom ook vaak klaar als ik alleen thuis ben. Het is echt zo gepiept om dit lekkere maaltje op tafel te zetten.

roerei met zalm

Roerei met zalm en broccoli

Voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 2 lente ui
  • boter of olie om in te bakken

Nodig; hoge mengkom, garde, steelpan, stoommandje, koekenpan

Bereiden: Snij de roosjes van de broccoli, doe ze in het stoommandje in de steelpan met een bodempje water en stoom ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.

Breek de eieren boven de mengkom en voeg de melk toe. Klop los met de garde en voeg de kruiden toe.

Snij de plakken gerookte zalm in kleine stukjes. Verwijder het uiteinde van de lente ui en snij de ui in ringen.

Verwarm wat olie of boter in een pan en schenk het ei nu in de pan. Begin direct met het roeren van het ei, zodat het langzaam stolt maar wel in stukjes blijft. Als het ei nog een beetje vochtig is, schep je de beetgare broccoli en de zalm in de pan en bak je deze nog ongeveer 1 minuut mee. Haal nu de pan van het vuur, schep het roerei met zalm en broccoli op een bord en maak af met wat lente ui.

roerei met zalm

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.