X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
croissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafels

Croissant wafels met roerei, bacon en avocado

0
By Mind Your Feed on 12 april 2022 Feest, Lunch, Ontbijt

Croissant wafels, oftewel croffles. Een samenvoeging van croissant en waffle en dat is me toch een heerlijk ontbijt feestje. Of super de luxe hartige lunch. Echt, dat luchtige croissantdeeg en dan in wafel-vorm. Dat is toch best of both world’s….! 

We gaan nu echt al snel naar het lange Paas-weekend en ik hoop dat je heerlijke plannen hebt gemaakt om aan lange tafels te schuiven met de liefste mensen om je heen. Of dat bij een uitgebreid Paasontbijt of een luxe Paasbrunch is, deze croissantwafels zijn wel echt een feestje op tafel. Heerlijk met scrambled eggs, knapperige bacon en avocado. Smullen maar!

croissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafels

Croissant wafels

Denk je aan luxe ontbijten dan denk je natuurlijk aan croissantjes…. en what about verse wafels…. En hoe ultiem genieten zou het zijn als je die twee met elkaar kunt combineren…. Croissant wafels, oftewel croffles. Wafels gemaakt van croissantdeeg, heerlijk luchtig en fluffy!

Croissantdeeg heb ik regelmatig in huis in het weekend om zelf croissantjes af te bakken. Zo op de zondagochtend, voor het ultieme weekendgevoel. De meiden vinden het ook maar wat leuk om zelf croissantjes te rollen, zonder zo’n blikje is ons weekend eigenlijk niet compleet!

croissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafels

Croissantdeeg recepten

Maar wist je dat je dus nog zoveel meer kunt doen met een eenvoudig blikje croissantdeeg? Of je nou het eigen merk van de supermarkt koopt of gaat voor de variant van Danerolles, je kunt er zoveel lekkers mee maken. Bijvoorbeeld dus deze croissant wafels, waar je dan wel een wafelijzer voor nodig hebt.

Ik ging al eerder los met een blikje croissantdeeg en maakte er bijvoorbeeld deze lekkere croissant rolletjes met gerookte zalm mee klaar. Een heerlijk hartig hapje voor bij het ontbijt of de lunch. Heb je meer zin om zoet aan de slag te gaan? Dan zijn bijvoorbeeld deze appel kaneel croissant rolletjes erg lekker bij het ontbijt.

croissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafels

Wafels bij het ontbijt zijn ook altijd een goed idee. Ik heb voor mijn verjaardag een wafel-ijzer cadeau gekregen en dat apparaat is toch al zo veel keren gebruikt! Mijn dochter is bijvoorbeeld helemaal gek op de banaan havermout wafels en die staat ze tegenwoordig zelf in het weekend klaar te maken. 

Een wafelijzer is dus sowieso een leuke toevoeging aan jouw keukenapparatuur. Ik heb een wafelijzer met meerdere mogelijkheden en dat is ideaal. Wil je geen wafelijzer aanschaffen, dan kun je dit recept voor croissant wafels ook in de oven klaar maken. Het worden dan alleen geen wafeltjes, maar gevulde croissantjes.

croissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafelscroissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafelsHartige wafels 

Van deze hartige wafels ga je echt heel gelukkig worden…. Een ultiem verwen ontbijt of een heerlijke lunch. De croissant wafels vul ik namelijk nog met kruiden roomkaas en daarna gaan ze in het wafelijzer en worden ze heerlijk fluffy en krokant.

Erbij serveer ik de klassieke scrambled eggs. Oftewel, een roer ei, lekker op smaak gebracht met wat peper en zout, verse peterselie en dille. De knapperige bacon en romige avocado maken deze croissant variatie helemaal af. Laat de Pasen nu maar komen, ik ben helemaal klaar voor deze heerlijke dagen! 

croissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafels

croissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafels

Croissant wafels met roerei, bacon en avocado

Makkelijk luxe recept voor hartige wafels van croissantdeeg (croffles) gevuld met roomkaas, met erbij scrambled eggs, knapperige bacon en avocado.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Feestelijk, Ontbijt recepten, Pasen
Servings: 3

Nodig

  • Wafelijzer
  • Mengkom
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram kruiden roomkaas
  • 2 takjes verse dille
  • 2 takjes verse peterselie
  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 6 plakken bacon
  • 1 avocado
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm het wafelijzer even voor. Open het blik croissantdeeg en snij de stukjes deeg over de kartelrandjes in driehoekige punten.
  • Hak de peterselie en dille fijn. Meng de kruiden roomkaas met de verse kruiden.
  • Besmeer het croissantdeeg in het midden van de lengte (dus van de brede bovenkant naar de smalle punt) met wat kruiden roomkaas.
  • Rol de croissants nu op zoals je zou doen als je ze in de oven zou afbakken. Vouw wel de uiteinden goed dicht!
  • Leg de croissants in het wafelijzer en bak ze zo'n 4 tot 5 minuten. De roomkaas kan er wat uitlopen, dit stolt dan vanzelf. Bak alle gevulde croissants tot wafels.
  • Kluts de eieren en meng met een scheut melk. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snij in fijne plakken.
  • Verwarm de koekenpan en bak hier eerst - zonder olie - de bacon in uit tot deze knapperig is. Leg de bacon even apart op een vel keukenpapier.
  • Schenk daarna de eieren in dezelfde koekenpan. Begin direct met het roeren van het ei, zodat het langzaam stolt maar wel in stukjes blijft. Wanneer het ei bijna droog is, zet je het vuur uit.
  • Serveer de croissant wafels met het roer ei en de krokante bacon. Serveer de avocado erbij, nog een kloddertje roomkaas on top en verse peterselie.
Calorieën: 252kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 10g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

croissant wafels, croffles, wafels van croissantdeeg, danerolles wafels, hartige wafels

Ga jij aan de slag met dit recept voor croissant wafels met roerei, bacon en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

croissant croissant recepten croissantdeeg feestelijke paasbrunch hartige wafels paasbrunch paasontbijt pasen wafels
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHartige scones met Parmezaanse kaas
Next Article Mini sandwiches met eiersalade en ontbijtspek
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.