Boekweitwrap met makreel en groene pesto

5

Wanneer ik voor mezelf een snelle, lekkere en voedzame lunch wil klaar maken, duik ik eigenlijk altijd als eerste mijn koelkast in op zoek naar restjes…. Restjes die ik weer kan verwerken, zodat er uiteindelijk niets in de prullenbak terecht komt. Want bij mij in huis geldt de no waste policy, er gaat eigenlijk niets weg… Ik verwerk mijn left overs in de lunch of ze gaan de volgende dag weer mee in de avondmaaltijd. En blijven we echt met te veel restjes zitten, dan organiseer ik een kliekjesdag, want ik heb er echt een hekel aan om eten te moeten weggooien…. Meestal combineer ik die restjes voor de lunch met een eitje, of ik bak een wrap en beleg die met wat ik nog over heb. Zo is ook het idee voor deze boekweitwrap met makreel en groene pesto ontstaan. 

boekweitwrap met makreel

Ik ben dol op wraps, ze zijn makkelijk te maken en een beetje meel heb ik altijd wel in huis. De ene keer gebruik ik gewone bloem, soms maak ik ze met spelt, en deze keer koos ik voor boekweitmeel. Ik ging al eerder aan de slag met boekweitwraps, maar wilde ze graag nog iets luchtiger maken. Ik besloot daarom deze keer iets te variëren met de verhoudingen, en je ook maar gelijk een suggestie te geven hoe je ze lekker kunt beleggen. Ik had het zelf ook niet helemaal verwacht, maar de groene pesto combineert echt super met de makreel…. De pesto was nog over van de workshop die ik dit weekend gaf – heb je gezien dat er nieuwe data online staan! – en gaat sindsdien echt overal op, over, en doorheen. Met pesto kun je namelijk bijna nooit fout gaan, en het voegt zoveel smaak toe!

boekweitwrap met makreel

Boekweit is geen graan, maar een kruidachtige plant. De zaadjes van de boekweitpluimen zijn enorm eiwitrijk , vezelrijk en ze bevatten veel magnesium, kalium en fosfor. En, boekweit is glutenvrij! Het meel dat van boekweit gemaakt wordt, kun je in de gewone supermarkt krijgen. Het staat dan in het schap met de bakproducten, naast de broodmixen en het pizzadeeg.

boekweitwrap met makreel

Boekweitwrap met makreel en groene pesto

Voor 2 wraps:

  • 100 gr boekweitmeel
  • 150 ml plantaardige melk
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • olie of boter om te bakken

Om de wrap te beleggen:

  • 2 handen spinazie
  • 4 tot 6 el groene pesto
  • 120 gr gerookte makreel
  • beetje citroensap

Nodig; mengkom, garde, koekenpan

Bereiden: Doe het boekweitmeel met de melk in de mengkom en breek de eitjes boven de kom. Voeg een snuf zout toe en kluts met een garde tot een glad beslag.

Verwarm wat olie of boter in de koekenpan en laat ongeveer de helft van het beslag in de pan lopen. Bak de boekweitwrap goudbruin en keer deze dan om, bak ook de andere kant mooi bruin. Herhaal met de rest van het beslag.

Pluis in de tussentijd de makreel schoon, verwijder de graatjes en meng met een beetje citroensap. Besmeer de wraps met de groene pesto, leg er vervolgens een flinke hand spinazie op en verdeel de makreel over de wraps. Enjoy, geniet van je boekweitwrap met makreel en groene pesto! Oh, en nog wat extra groenten….

boekweitwrap met makreel

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Je wrap met makreel was echt heerlijk! Een combi die ik niet zo snel zou bedenken maar de smaken passen heel goed. Je moet wel even tijd nemen voor deze lunch want er zijn nogal wat handelingen te doen. Benodigdheden voor wrap afmeten, mixen en bakken. Sla wassen, makreel schoonmaken maar het was de moeite waard. Let jij nooit op het aantal calorieën ? Ik heb het gevoel dat ik deze maaltijd vanavond moet compenseren Ik denk dat er toch wel 600-650 in deze lunch zitten?
    Vriendelijke groet, Miny

    • Mind Your Feed op

      Nee, ik let nooit op calorieen… Ik zou ook echt niet weten hoeveel er in deze lunch zit. De handelingen kosten je nu misschien veel tijd maar dat zal een volgende keer vast sneller gaan!

  2. Was wel even een uurtje bezig. Zelf amandelmelk en pesto gemaakt. Met geroosterde pompoenpitten. bio-spinazie uit diepvries en ik had nog dille mosterd erbij. Het was werkelijk overheerlijk !

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.