Wraps van kikkererwtenmeel

23

Wraps, of pannenkoeken, hoe je ze ook wilt noemen, ze zijn veruit mijn favoriet bij de lunch! Goed vullend, makkelijk klaar te maken, ook handig om mee te nemen en je kunt er eindeloos mee variëren. Ook met het meel dat je ervoor gebruikt, en zo kwam het dat ik onlangs wraps van kikkererwtenmeel maakte. En die zijn toch lekker! Ik heb best al wat recepten voor wraps of pannenkoeken op mijn site staan, zo maak ik regelmatig boekweit wraps, maar ook pannenkoeken van amaranth en ik vind wraps zo handig dat ik maar door blijf bakken.

wraps van kikkererwtenmeel

Voor een recept dat ik een tijdje geleden maakte, wilde ik eens aan de slag met kikkererwtenmeel. Je kunt kikkererwtenmeel kopen bij de Toko, of bij mij in de buurt ook bij de Surinaamse supermarkt, waarschijnlijk heeft iedereen wel zo’n winkel in de buurt. Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten en heeft een zachte nootachtige smaak, een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.  Het meel heeft een fijne zachte structuur en is beige/geel van kleur. Het is erg makkelijk in gebruik, zo bindt het bijvoorbeeld erg makkelijk bij het maken van een beslag, daarom wordt het ook vaak gebruikt om sauzen mee te binden.

Als beleg voor de wraps van kikkererwtenmeel kies ik vaak voor een notenspread en wat salade. Simpel en snel! Je kunt de wraps echt als vervanging voor een boterham zien, dus doe er op wat je lekker vindt. Als het maar geen vruchtenhagelslag is…. De lichte nootachtige smaak van de kikkererwten is niet heel uitgesproken en daarom kun je de wraps met veel soorten beleg combineren. Wat dacht je van vette vis, geitenkaas, avocado of deze groene tapenade? En ik heb het nu steeds wel over lunch met deze wraps, maar uiteraard kun je ze ook prima gebruiken als tortilla bij de Mexicaanse avondmaaltijd!

Wraps van kikkererwtenmeel

Nodig voor 4 wraps:

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 100 ml water
  • 100 ml plantaardige melk (bijv. ongezoete amandelmelk, of rijstmelk)
  • 1 ei
  • snuf zeezout
  • snuf peper
  • kruiden naar wens/smaak
  • kokosolie

Nodig: zeef, maatbeker, garde, mengkom, koekenpan

Bereiden: Zeef het kikkererwtenmeel boven de beslagkom zodat alle klontjes uit het meel zijn. Meng in de maatbeker de melk met het water en voeg dit toe aan het beslag. Gebruik de garde om het meel met het vocht te mengen en maak er een glad beslag van. Kluts als laatste het ei door het beslag en voeg naar smaak peper en zout toe. Ook kun je andere kruiden toevoegen, zeker wanneer je voor een hartige variant gaat.

Zet een pan op een middelhoog vuur en doe er een klein beetje kokosolie in. Schenk (ongeveer 1 soeplepel) beslag in de pan, zorg dat het beslag goed uitloopt door de hele pan. Wanneer de wrap aan de bovenkant droog begint te worden, en er kleine gaatjes in ontstaan, dan is de onderkant gaar en kun je de wrap omdraaien. Bak aan allebei de kanten mooi lichtbruin. Smullen maar!

wraps van kikkererwtenmeel

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

23 reacties

    • Mind Your Feed op

      Nee, in dit geval niet, want dan zijn het geen wraps van Kikkererwtenmeel meer 😉

      Er staan ook boekweitwraps op mijn site, even zoeken via zoekfunctie aan de rechterkant!

  1. Zojuist gemaakt en geproefd met sla van de lokale landwinkel, wilde zalm en avocado. Lekker! Bij het omdraaien in de pan wil de wrap hier en daar wat scheuren maar een kniesoor die daar op let :-).

    Ik ga dit vaker maken voor in de lunchtrommel naar het werk!

  2. Kan je ook gewoon kikkererwten hakken tot meel of zit daar nog iets anders in, denk je? Heb namelijk nog gedroogde kikkererwten staan…

  3. Pingback: 5x wrap inspiratie. - Puur Suzanne. | Gezond, puur en lekker eten.

  4. Al twee keer gemaakt. Erg lekker. Vandaag met een soort bloemkoolcurry gegeten. Bloemkool, aardappeltje, bosui of prei koken in water met wat santen, bouillon en Indiaase kruiden. Geraspte kokos erover.

  5. Heerlijk, ik heb ze in de pan belegd met suikervrije pindakaas, sambal en banaan. En toen dubbel gevouwen.

    En een keer gegeten als vervanging van een taco. Dus met gekruid mager gehakt, sla, een klein beetje sour cream en vetarme kaas. Ook een aanrader!

    De mogelijkheden zijn eindeloos.

  6. Ik vind het héérlijk!!
    Alleen vroeg ik mij pas af… hoe het zit met het ‘weken’ dan.. Weken van peulvruchten wordt aangeraden om bepaalde anti-nutriënten te verwijderen en daarmee de verteerbaarheid van peulvruchten te verbeteren. Door de peulvruchten een nachtje in water te laten weken en daarna te spoelen onder de kraan… Nu zouden we kikkererwtenmeel in een juiste verhouding in water een nachtje kunnen laten weken in de koelkast… maar dan is het meteen al je beslag en kun je de anti nutriënten niet meer “wegspoelen” onder de kraan en zitten die “slechte” stoffen in je beslag toch? Of begrijp ik iets niet zo goed? Ik ben hier heel benieuwd naar want kikkererwtenmeel pannenkoekjes lijken me verder heeel gezond namelijk.
    Ik hoor het graag.
    Met vriendelijke groeten Kaatje

    • Ik weet niet hoe het zit met weken en meel. Maar volgens mij, maar ik kan het mis hebben, worden de antinutrienten omgezet in iets anders, dus dan geeft het niet als je de antinutrienten niet kunt afspoelen want die zijn er dan niet meer.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.