X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Spelt eierkoeken

24
By Mind Your Feed on 29 juli 2014 Snacks, Zoet

Als je op zoek bent naar een gezonde variant van eierkoeken, dan zijn spelt eierkoeken een perfecte optie. Gemaakt van volkoren speltmeel, zijn deze eierkoeken net zo lekker als de traditionele variant, maar met minder tarwebloem. Vandaag deel ik het recept voor spelt eierkoeken.

Bij de bakker vragen mijn kinderen áltijd om een eierkoek! Nou heb ik een hele goede bakker, die ook nog eens spelt eierkoeken verkoopt, gemaakt van volkoren speltmeel, dus zo af en toe krijgen ze wel een eierkoek. Maar ik wilde toch ook eens zelf aan de slag met het bakken van spelt eierkoeken, want zo moeilijk kan dat niet zijn.

spelt eierkoeken

Spelt eierkoeken recept

Ik schatte zo in dat je bloem, suiker en eieren nodig hebt…. nou, dat moet wel lukken! Wel ging ik natuurlijk voor speltbloem en niet voor tarwebloem. Een volgende uitdaging is om het recept glutenvrij te maken, maar voor nu heb ik een heerlijk recept voor spelt eierkoeken. Ze zijn net zo bros als de eierkoeken bij een goede bakker, ze zijn ook net zo zoet (ik doe er de volgende keer zelfs nog minder suiker in) en de dames waren net zo blij met deze eierkoek als met die van de bakker.

Ben je op zoek naar meer tussendoortjes? Ik maakte al eens een mooi overzicht met tussendoortjes, maar een eierkoek of stukje ontbijtkoek zou natuurlijk ook kunnen. Oh en weet je wat ook heel lekker is? Die kwarkbolletjes, ja die je normaal bij de bakker zou kopen!

spelt eierkoeken, zelf eierkoeken bakken

spelt eierkoeken, spelt eierkoek, gezond recept

Spelt eierkoeken

Makkelijk recept om zelf spelt eierkoeken te bakken van speltbloem, met palmsuiker en kaneel.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Brood
Nederlands
Bak recepten
Servings: 5

Nodig

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Zeefje
  • Pollepel

Ingrediënten

  • 100 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 60 gram palmsuiker
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel (of koekkruiden)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.  Zeef de speltbloem boven de mengkom en voeg het bakpoeder aan de bloem toe. Voeg de kaneel of koekkruiden naar wens toe (weglaten kan ook!).
  • Splits de eieren en klop eerst het eiwit stijf. Doe dan de suiker bij het eiwit en klop nog eens goed door. Doe nu het eigeel bij het eiwit-suikermengsel en roer dit goed door. Voeg het eier-suikermengsel toe aan de bloem en schep door elkaar. Zorg dat het een dik beslag wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier en gebruik een pollepel om bolletjes beslag op het bakpapier te leggen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de eierkoeken-to-be, want het beslag loopt nog wat uit.
  • Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en smeer er een dikke lik roomboter of kokosboter op en geniet ervan!
Calorieën: 145kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 5g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

spelt eierkoeken, zelf eierkoeken bakken

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

recepten snacks sweets tussendoortje
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleAardappelsalade
Next Article Wraps van kikkererwtenmeel
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Mango mousse met passievrucht

24 reacties

  1. imke on 29 juli 2014 12:43

    Hey! Ziet er lekker uit 🙂 Kan je de kokosbloesemsuiker ook vervangen door stevia? Ik heb nl. geen kokosbloesemsuiker of palmsuiker liggen, stevia wel.

    Zo ja, hoeveel gram stevia zou ik moeten gebruiken?

    Alvast bedankt!

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 juli 2014 13:19

      Hi Imke! Je kunt het zeker proberen, maar hoeveelheden weet ik niet want ik gebruik eigenlijk nooit stevia… Ik vind dat er een bittere smaak aan zit, maar dat is heel persoonlijk!

      Reply
  2. De Beautykoffer on 29 juli 2014 18:46

    Dat ziet er heerlijk uit! Die ga ik echt proberen!

    Reply
  3. Roeline on 31 juli 2014 11:04

    Net gebakken en gegeten, jammie!! Vooral de roomboter erop! Omdat ik Speltmeel in huis had heb ik dat gebruikt maar ook omdat ik weet dat dit gezonder is dan Speltbloem, jij hebt Speltbloem gebruikt? De Brownies van Speltmeel ook gebakken voor mijn verjaardag, met aardbeitjes erbij, ook erg lekker! Maar je merkt dan wel hoe je lichaam om echte suiker vraagt………Wennen!

    Reply
  4. Paula on 26 augustus 2014 10:34

    Hallo, voor manlief en kinderen die in navolging van mij vorig jaar, op 1 september starten met de Sugar Challenge wil ik als tussendoortje af en toe voor hun eierkoeken bakken. Welk bakpoeder bedoel je precies in je recept? Alvast bedankt!

    Reply
  5. Maartje on 4 november 2014 21:13

    Ik heb ze gemaakt met speltmeel en de helft van de suiker. Ze zijn nog steeds heerlijk en ook zoet genoeg 😀

    Reply
  6. Brigitte on 7 november 2014 16:58

    Reny, je zou het eens kunnen proberen met boekweitmeel. Daar bak ik heel veel mee.

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 november 2014 18:50

      Ga ik zeker eens proberen, maar ik vind boekweit vaak zo droog blijven…. 🙂

      Reply
  7. vivian on 9 november 2014 20:53

    Ze zitten nu in de oven. Ben heel benieuwd. Hoe bewaar ik deze eierkoeken en hoe lang kan je ze bewaren?

    Reply
  8. Emily van Kampen on 26 november 2014 22:47

    Toevallig wilde ik morgen spelt eierkoeken gaan bakken! Alleen doe ik er meestal een beetje geraspte citroenschil door. Met kaneel lijkt me ook erg lekker!

    Reply
  9. suzanne on 3 juni 2015 15:50

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn echt héérlijk! Ik heb speltmeel gebruikt ipv bloem en er wat speculaaskruiden in gedaan. Dit recept hou ik er zeker in! Was heel snel en makkelijk om te maken. Morgen neem ik ze mee naar werk als lunch. Lijkt me ook lekker bij de koffie smorgens als je haast hebt en weinig tijd om te ontbijten. Bedankt voor het recept!

    Reply
  10. Pingback: My favorites: recepten van andere blogs | Health by Hanneke

  11. Vivian on 5 december 2015 16:59

    Vandaag heb ik ze weer eens gemaakt en ben compleet vergeten er bakpoeder en koekkruiden in te doen. Nou zijn de koekkruiden niet perse nodig maar het bakpoeder wel neem ik aan. Maar ze zijn perfect gelukt? Ik heb wel half speltmeel/speltbloem gedaan maar dat bakpoeder kan ik net zo goed weg laten want ze zijn prima.
    Zouden ze luchtiger zijn als ik het er wel in gedaan had? Ik heb deze al meer gemaakt en kan me niet herinneren dat ze anders waren dan nu. Dus tja, ik geloof dat ik dat bakpoeder voortaan gewoon weg laat want ze smaken er zeker niet minder om 🙂

    Reply
  12. Merel Schram on 8 maart 2017 21:25

    Wat ik me afvraag over het stijfkloppen van eiwit. Bij mij wordt het nooit zo stijf zodat ik de kom op zijn kop kan houden. Hier komt bij dat zodra ik er suiker bij gooi het weer een stuk slapper wordt en ik vermoed met in dit recept het eigeel erbij ook. Is dat niet erg? Of doe ik iets verkeerd? Wil deze eierkoeken graag gaan uitproberen namelijk…

    Reply
    • Mind Your Feed on 10 maart 2017 11:28

      Het zou kunnen komen doordat de kom niet schoon en vetvrij is? Door even een druppeltje citroensap in de kom te doen en dan schoon te vegen met een keukenpapiertje zou het goed moeten komen!

      Reply
  13. marjoleine on 9 maart 2017 17:57

    Staan nu in de oven. Ik heb volkoren speltmeel gebruikt. Ik vond het beslag aardig zoet, volgende keer ga ik proberen met de helft minder suiker.

    Reply
  14. Raynald on 28 juli 2017 19:11

    Heerlijk, ze zijn erg lekker!

    Dank je wel.

    Groetjes, Raynald

    Reply
  15. Alinda on 2 februari 2019 15:29

    De spelt eierkoeken waren super lekker! Wat smullen met elkaar!
    Zeker nog een keer maken!
    Lekker makkelijk en snel! Super!

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 februari 2019 14:29

      Yeah, super leuk om dat te horen!

      Reply
  16. Silvia Jetten on 25 juni 2020 11:24

    Nu in de oven, maar ik kreeg helaas geen beslag. Het was eerder een pasta.
    Wel speltmeel gebruikt.
    Afwachten hoe het over kwartiertje is.

    Reply
    • Mind Your Feed on 29 juni 2020 13:45

      Het blijft ook vrij stevig! Is het wel gelukt uiteindelijk?

      Reply
      • Silvia Jetten on 30 juni 2020 14:12

        Helaas niet gelukt. Het zijn meer keiharde koekachtige eierkoek geworden.
        Volgende keer opnieuw proberen.

        Reply
        • Mind Your Feed on 3 juli 2020 15:07

          Hmm, vreemd. Je hebt wel het recept gevolgd? Ze zouden juist lekker luchtig moeten zijn.

          Reply
  17. Kelly on 10 januari 2025 19:37

    Hiiii,

    Leuk recept!
    Denk je dat het ook mogelijk is om ahornsiroop te gebruiken inplaats van de suiker?

    Ik ben namelijk een intollerantie eliminatie dieet aan het doen en mag daarbij geen toegevoegde suiker maar wel ahornsiroop…

    Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.