X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
tortilla wraps van speltbloem

Tortilla wraps van speltbloem

10
By Mind Your Feed on 4 april 2016 Diner

Oh, ik blijf het zeggen… Zelf maken is vaak zó veel lekkerder! Zo veel lekkerder, echt! Maar ik ken het ook hoor, soms is het gewoon makkelijk en snel om kant-en-klaar te kopen. Bijvoorbeeld met tortilla’s, uit een pakje van de supermarkt, wel zo handig toch? De vulling ervoor maak ik dan uiteraard wel zelf, zonder zakje met kruidenmix, en natuurlijk met lekker veel groenten. Maar die tortilla’s komen bij mij 9 van de 10 keer gewoon wel uit een pakje. Stom eigenlijk, want op zich is het zo gebeurd om zelf te maken…. Soms heb ik ook even een wake up call nodig, en die kreeg ik vorige maand…. Ik maakte dus laatst zelf tortilla wraps van speltbloem, en het recept is te makkelijk én lekker om niet met je te delen!

tortilla wraps van speltbloem

Het recept voor deze tortilla’s van speltbloem is supersimpel, en lijkt ook heel erg op het recept voor Italiaanse piadines dat ik vorig jaar deelde. Ik draai er normaal gesproken echt mijn hand niet voor om om zelf wraps te maken, en je vindt dan ook heel veel recepten van wraps op de blog. Maar die échte wrap, die ik ken uit de supermarkt, had ik eigenlijk nog nooit zelf gemaakt. Linda zette vorige maand haar recept voor tortilla’s op haar blog, en hallo, waarom had ik dit nog nooit gemaakt?! Ik heb eigenlijk niet heel lang meer over die vraag nagedacht en dook zelf de keuken in. Dit zijn de échte tortilla’s, zoals ze volgens mij horen te zijn. Zacht, licht, stevig, maar ook belangrijk; op te rollen!

Met de ingrediënten hieronder maak je 8 tortilla’s klaar, maar je zou ook het recept kunnen verdubbelen en het extra aan deeg kunnen invriezen. Zo maak je het voor jezelf nog net even makkelijker, en daar hou ik altijd wel van! De tortilla’s horen wat mij betreft gevuld te worden met Mexicaans gehakt, maar je kunt er natuurlijk nog zoveel meer mee doen! Voor een snelle lunch vulde ik ze bijvoorbeeld met wat ijsbergsla, spinazie en kipfilet, en dat was ook erg lekker!

tortilla wraps van speltbloem

Zo zie je maar, ik word ook af en toe verleid door het gemak uit de supermarkt, maar eigenlijk is er geen excuus om zelf aan de slag te gaan… Al vind ik nog steeds dat een kant-en-klare wrap echt prima is, hoor! Gewoon lekker blijven afwisselen dus, zelf maken als je er zin en tijd voor hebt, en in de winkel kopen als je kiest voor gemak.

Tortilla wraps van speltbloem

Voor 8 stuks:

  • 250 gr speltbloem + extra om te bestuiven
  • 150 ml lauwwarm water
  • 15 ml olijfolie (1 flinke eetlepel)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Nodig; mengkom, klein glaasje, huishoudfolie, deegroller, koekenpan

Bereiden: Doe de speltbloem in de mengkom. Meng het bakpoeder in een klein glaasje met 2 el lauwwarm water en laat het goed oplossen.

Schenk een ruime eetlepel olie bij de bloem, doe het water met bakpoeder erbij en voeg nu beetje bij beetje de rest van het lauwwarme water toe.

Meng tot een soepel deeg, dat nog wel iets plakkerig is. Is het echt nog te nat, voeg dan nog wat bloem toe. Is het juist al te droog, doe er dan nog een klein scheutje water bij. Het deeg hoort te plakken, maar moet wel loskomen van je handen (ja, ik kneed deeg het liefst met mijn handen!).

Haal de deegbal uit de mengkom en bestrooi de kom met wat bloem. Verdeel het deeg in 8 kleine bolletjes en leg ze in de kom, dek af met wat huishoudfolie. Laat het deeg nu zeker een half uurtje rusten.

Bestuif een schoon werkblad met bloem en verwarm een koekenpan op het vuur. Er hoeft geen olie in! Rol nu de bolletjes 1 voor 1 uit tot een tortilla van zo’n 1,5 mm dik. Leg de eerste tortilla in de warme koekenpan en bak de onderkant aan, er ontstaan bellen in het deeg en dan kun je de tortilla omdraaien. Bak ze aan beiden kanten maar kort aan, zo blijven ze lekker soepel en makkelijk om op te rollen.

Wat ik deed was 1 tortilla uitrollen, in de pan leggen en dan gelijk de volgende tortilla uitrollen. Zo kun je achter elkaar door bakken en ben je in een mum van tijd klaar. Enjoy!

tortilla wraps van speltbloem

Ga je aan de slag met dit recept voor tortilla wraps van speltbloem? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

gehakt mexicaans Mexicaans gehakt Mexico tortilla tortilla wraps wrap wraps zelf maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBroodpudding met banaan en chocola
Next Article Suikervrij broodbeleg
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

Makreel tartaar

10 reacties

  1. Lisette on 6 april 2016 19:21

    Kan je de gebakken wraps ook bewaren?

    Reply
  2. Lieke on 7 april 2016 20:51

    Gouden tip deze wraps! ’s Avonds na het eten gemaakt zodat de kindjes er 1 voor het ontbijt konden proeven met een komkommertje en een stukje worst. De rest is mee naar het werk gegaan; lekker zelfgemaakt honingmosterdsausje erop, plakje gerookte zalm, wat avocado en rucola en de collega’s waren weer blij met me!

    Reply
  3. Louise vd Vijver on 16 april 2016 06:18

    Ik ben alleen zou ik de hoeveelheid kunnen halveren?

    Heb laatst de coulafoutis met blauwe bessen gemaakt maar had t in cakecormpjes gedaan en vond t wat droog. Ga t nog een keer maken maar dan zoals jij t maakte, in 1 kom.

    Bedankt voor je heerlijke recepten.
    Louise

    Reply
    • Mind Your Feed on 17 april 2016 09:51

      Ja hoor, je kunt zeker de ingrediënten halveren. Of je vriest een deel in, dat kan ook heel goed!

      Reply
  4. Marieke on 5 november 2016 10:52

    Ha.

    Het lijkt me heerlijk. Qua suikers en koolhydraten is dit zeker een groot verschil met gekochte wraps?
    Dus als je aan de lijn ben, kan je dit Eten?

    Groetjes!

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 november 2016 15:10

      Spelt is ook een graansoort en behoort tot de koolhydratengroep. Ik weet niet exact hoeveel koolhydraten er per wrap inzitten.

      Reply
  5. Elske on 10 februari 2017 18:00

    Het recept waar ik al lang op wacht! Super!
    Alleen kan ik hier in Zambia geen speltbloem krijgen… kan het ook met een ander soort bloem?
    Grtjs Elske

    Reply
  6. Marjet on 26 februari 2017 18:46

    Zojuist deze wraps gemaakt en gegeten. Succes!!! Alle borden leeg en 1,5 wrap over. Niet omdat het niet lekker was. In tegendeel. We hebben gesmuld. Had een bonenvulling gemaakt dus die vulde goed.
    Ik had trouwens patentbloem gebruikt. Ging prima. Volgende keer doe ik klein beetje kruiden erbij en misschien wat knoflookpoeder.
    Heb je nog een tipje om de bloem wat beter van het deeg te krijgen voordat de wrap gebakken wordt? Nu bleef er op de meeste wraps vrij veel bloem zitten. Deel bakte aan in de pan en een deel aten we op. Ik had er wel wat vanaf geschud maar dat hielp deels.
    We gaan het recept zeker nog eens maken!!

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 februari 2017 16:42

      Een klein beetje nat maken met wat water helpt wel. Maar echt een klein beetje dan hoor!

      Reply
  7. Marianne on 20 mei 2017 16:37

    Ik ga ze voor een vriend maken maar hoe kan hij die opwarmen?

    Groetjes, Marianne

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.