Sla wrap met Mexicaans gehakt

1

Eh, okee, hoeveel recepten voor wraps staan er inmiddels al op de blog? Ik ben de tel kwijt geraakt, en dat is waarschijnlijk precies de reden dat ik lekker doorga met variëren. Waar ik normaal nog wel eens bij een ingrediënt kan denken mèh, daar heb ik nu wel genoeg mee gemaakt, ga ik met de wraps dus lekker door. Want wie zegt dat een wrap altijd van meel gemaakt moet zijn? Ik niet hoor, van mij mag alles waar je eten in kunt wrappen, een wrap genoemd worden. Vandaag een supermakkelijke sla wrap met Mexicaans gehakt. Een lekkere lichte avondmaaltijd, ook als het straks weer mooier weer wordt, of een fijne snelle lunch!

sla wrap met Mexicaans gehakt

Het heeft me 3 dagen gekost om deze Mexicaanse gehaktschotel klaar te maken… Oh, dat klinkt echt heel raar….

Ja, 3 dagen lang had ik deze sla wraps met Mexicaans gehakt op mijn planning staan. Ik probeer altijd een beetje te plannen, want anders is het einde bij mij zoek. Ik heb structuur nodig, rust en regelmaat, daar vaar ik uiteindelijk het beste op. En als ik mijn blog een beetje serieus wil nemen, en dat doe ik, werkt het voor mij het prettigst als ik serieuze to do lijstjes maak. Daar schrijf ik bijvoorbeeld op welke gerechten ik op een dag klaar ga maken, en dan probeer ik het ook nog een beetje zó te plannen dat we er ‘s avonds ook van kunnen eten. Dat ik niet aan het einde van de dag met 3 ontbijtgerechtjes zit, zeg maar.

sla wrap met mexicaans gehakt

Deze wraps stonden maar liefst 3 dagen lang op mijn lijstje. De eerste dag maakte ik het Mexicaanse gehakt wel klaar, maar was ik te laat om nog foto’s te maken. Het is de laatste dagen prachtig weer, daar niet van, maar wil je een beetje een leuke foto van een gerecht maken, dan is het wat mij betreft het fijnst om dit vroeg in de middag te doen. Okee, helaas pindakaas, de volgende dag zou ik wel een nieuwe poging wagen. Die volgende dag kwam, maar dat was de dag waarop ik havermoutkoekjes met pindakaas en chocola ging bakken. Geen productieve dag dus… Op dag 3 was ik vol goede moed en stond ik om half 10 in de ochtend al in de keuken… En tadáá, gelukt!

sla wrap met mexicaans gehakt

Ik ben trouwens een nep-Mexicaan hoor… Sinds ik jaren geleden de pakjes burrito-mix de deur uit deed, doe ik altijd maar wat. Ik duik mijn kruidenkast in en verzin ter plekke wat mij lekker lijkt in het gerecht. Vroeger maakte ik nog wel eens een foto met mijn telefoon van een ingrediëntenlijst van een pakje of zakje, maar tegenwoordig strooi ik er gewoon maar op los. Schrik dan ook niet van het lijstje hieronder, je hebt nu eenmaal wat kruiden nodig als je zelf je maaltijd op smaak brengt.

Mais en kidneybonen mogen natuurlijk niet ontbreken, en verder verwerk ik heel graag lekker veel groenten in mijn Mexicaanse gehaktschotel. Dit wordt echt zo’n heerlijke zomermaaltijd, koud wijntje erbij en lekker buiten eten. Zie je het al voor je….

sla wrap met Mexicaans gehakt

Sla wrap met Mexicaans gehakt

Voor 4 personen:

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 prei
  • 2 uien
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr mais
  • 250 gr kidneybonen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el plantaardige room
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl  kaneel
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1/2 tl komijn
  • 1 krop ijsbergsla
  • tomatensalsa
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Nodig: vergiet, mengkom, grote koekenpan

Bereiden: Schil en snipper de ui, snij de paprika in kleine blokjes en de prei in ringen. Was de prei even in een vergiet onder de kraan.

Maak de knoflook schoon en snij het pepertje heel fijn.

Doe het gehakt in de mengkom en breng op smaak met de cayennepeper, kaneel, gedroogde koriander en de komijn. Schep even goed door.

Verwarm wat olie in de pan en fruit de ui hierin aan. Voeg ook de paprika en de peper toe en schep goed om.

Voeg het gekruide gehakt toe aan de pan en bak dit gaar. Doe nu de prei in de pan en laat slinken.

Schep de tomatenpuree bij de bijna Mexicaanse gehaktschotel en schenk ongeveer 2 el plantaardige room erbij. Iets meer mag ook, zo wordt de saus lekker romig.

Was de kidneybonen in een vergiet onder de kraan en doe ze samen met de maiskorrels bij het gehakt. Laat dit nog even meewarmen.

Verwijder voorzichtig de bladeren van de ijsbergsla, de buitenste bladen zullen wat makkelijker gaan. Snij ze eventueel aan de onderkant even los. Spoel ze af onder de kraan, dep droog met wat keukenpapier en vul ze met het Mexicaanse gehakt. Maak af met wat tomatensalsa en Parmezaanse kaas.

sla wrap met mexicaans gehakt

Ga je aan de slag met dit recept voor de sla wrap met Mexicaans gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.