X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
paprika hummus (2)

Pittige paprika hummus

4
By Mind Your Feed on 10 maart 2016 Snacks

Je kunt nooit genoeg recepten voor lekkere dipjes hebben, toch!? Op feestjes zet ik altijd een zelfgemaakte dip op tafel, met verschillende snackgroenten erbij. En een bak met chips natuurlijk, want een feestje is een feestje ten slotte! En ik blijf nou eenmaal dol op chips! Maar ook op een wrap of boterham vind ik het heerlijk om eerst een laag smeersel te smeren, en dan pas te beginnen met beleggen. Dat maakt mijn lunch pas echt compleet. Deze pittige paprika hummus is bijvoorbeeld heerlijk met gegrilde groenten – kom ik binnenkort op terug – maar smaakt dus net zo lekker met een tortillachipje! 

paprika hummus

Afgelopen zaterdag vierde mijn vader zijn 65e verjaardag en dat was een groot feest! Omdat 65 nogal een leeftijd is, wilde mijn moeder geen standaard handje geven – drankje drinken verjaardag, en dus organiseerde ze een middag vol met mini-workshops. Super leuk! Zo kwam er een schilder, die een workshop portretschilderen gaf, waarbij mijn vader het model was. Nu heeft mijn vader dus 5 schilderijen van zichzelf, daar zal hij wel blij mee zijn… haha!

Er kwam ook een stel een tango workshop geven, en ik baalde wel een beetje dat ik niet mee kon doen. Want wat een prachtige dans zeg! Ik heb echt nooit leren dansen, ook niet voor mijn bruiloft, dus ik bewonder het altijd wel als mensen zo stijlvol, intiem en vol passie over de dansvloer kunnen gaan. Nou is er bij mij een klein dingetje met motoriek, dat werkt niet zo lekker bij mij…. dus ik blijf vooral dromen dat ik ooit ook zo elegant met een hele knappe man aan het dansen ben. Lise vond het trouwens echt gewéldig, die kon niet stoppen met bewegen.

paprika hummus

Maar ik was dus ook druk, want ik gaf een mini workshop borrelhapjes maken, die dan daarna natuurlijk door de gasten opgegeten mochten worden. Samen met ongeveer 10 van de gasten dook ik de keuken in en maakten we onder andere de zoete aardappel bruschetta, de bladerdeeghapjes met groene pesto, een hartig havermout broodje en nog veel meer lekkers! En ik maakte dus een grote schaal met snackgroenten klaar, onder andere wortel, paprika en komkommer, en een zelf gemaakte hummus. Tot mijn grote verbazing ging de schaal met hummus achter elkaar leeg…. altijd leuk om te zien! Deze pittige paprika hummus bedacht ik pas daarna. Jammer, want ik denk dat ook deze hummus goed gewaardeerd zou worden!

paprika hummus

Pittige paprika hummus

  • 1 pot kikkererwten
  • 1 rode puntpaprika
  • 50 ml olijfolie
  • 1,5 el sesampasta (tahin)
  • 1 limoen
  • 1 el tabasco
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl komijn
  • verse koriander (of peterselie)

Nodig; grillpan, plastic zakje met sluiting, keukenmachine

Bereiden: Verwarm de grillpan op het vuur. Snij de paprika in kwarten en verwijder de zaadjes. Leg de paprika met de schil in de grillpan en rooster de paprika zo’n 5 minuten. Er mogen bruine strepen op de schil ontstaan, maar laat ze niet verbranden! Draai de paprika’s om en laat ook de kant van het vruchtvlees even garen, zo’n 3 minuten.

Haal de paprika’s uit de pan en doe ze – warm! – in het plastic zakje, sluit het zakje af en laat de paprika zo 15 minuten liggen.

Spoel ondertussen de kikkererwten af onder de kraan en doe deze in de keukenmachine. Doe daar de paprika ook bij, verwijder eerst nog eventuele zwarte plekjes van het roosteren. Voeg nu de olijfolie, sesampasta (tahin), tabasco, het sap van de limoen, en de chilipoeder, cayennepeper, komijn en eventueel verse koriander aan toe.

Laat de keukenmachine zijn werk doen, draai van de ingrediënten een gladde hummus. Blijft de pittige paprika hummus nog te droog, voeg dan nog wat olijfolie en limoensap toe. Maak de hummus zo pittig als je zelf wilt door eventueel nog wat extra peper toe te voegen.

paprika hummus

Ga jij deze pittige paprika hummus maken, dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

beleg borrel borrelhap glutenvrij groente groenten hummus kikkererwten lunch paprika smeersel snack spread voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHavermout koekjes met pindakaas en chocola
Next Article Sla wrap met Mexicaans gehakt
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

Kip kerrie salade

4 reacties

  1. Emma on 10 maart 2016 07:14

    Ik ben ook echt dól op hummus én paprika! Deze combinatie is ook echt heel erg lekker

    Reply
  2. Sandra on 10 maart 2016 07:35

    Mijn zelfgemaakte hummus is tot nu toe nooit een succes geweest, maar met deze versie wil ik het zeker nog een keer gaan proberen!

    Reply
  3. Agnes on 14 maart 2016 09:29

    Lijkt me erg lekker! Hoe lang zal het houdbaar zijn in de koelkast?

    Reply
  4. Ellen on 15 juni 2016 09:50

    Klinkt lekker, hoelang kan ik het bewaren en hoe?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.