Bladerdeeghapjes met pesto

5

Wow, is dit jaar voorbij gevlogen of wat… Echt niet normaal! Nog een paar dagen en dan mogen we weer een nieuw jaar in luiden. Van mijn oud collega’s kreeg ik bij mijn afscheid een boekje met de titel Dit wordt jouw jaar! En ik ben ook helemaal van plan om dat waar te maken…! Geen goede voornemens hoor, maar vooral genieten van het leven en mijn plannen en dromen tot werkelijkheid maken. Yes, ik heb er heel veel zin in! Omdat de viering van de laatste dag van het jaar bij ons altijd samengaat met een tafel vol borrelhapjes, zal ik deze week heel wat lekkere bites met je delen. Vandaag begin ik met deze smaakvolle bladerdeeghapjes met pesto. En ze zijn zo makkelijk klaar te maken….

bladerdeeghapjes met pesto

Natuurlijk kun je elke dag van het jaar beginnen met er jouw jaar van te maken, maar net als iedereen heb ik altijd wel een reden om die woeste plannen tot morgen door te schuiven. Of tot volgende week…. Van uitstel komt geen afstel bij mij, maar het loopt nog wel eens vertraging op. Laat ik het maar zo zeggen. Nu ik sinds 1 maand al mijn tijd in mijn blog steek, en in de workshops natuurlijk, en Mind Your Feed écht mijn werk is geworden, wordt het tijd voor plannen. Een soort van dan, want ik ben nooit zo’n lange termijn planner… Maar ik ben wel echt van plan om 2016 te gaan rocken!

bladerdeeghapjes met pesto

Net zoals elk jaar sluit ik de laatste dagen van het jaar af met wat makkelijke en smaakvolle borrelhapjes voor Oudejaarsavond. Maar je zou ze natuurlijk bij elke borrel op tafel kunnen zetten, want het is altijd de juiste tijd om te genieten van lekkere hapjes! Voor volgend jaar heb ik trouwens al wel wat kleine plannen, om te beginnen zal ik in januari weer wat leuks gaan organiseren met Linda, en ga ik later in het jaar een heel nieuw project opzetten… Spannend hè?! Ik ga jullie er binnenkort alles over vertellen. Voor nu deel ik dit makkelijke recept van bladerdeeghapjes met pesto met je. Super simpel, super lekker!

bladerdeeghapje met pesto

Bladerdeeghapjes met pesto

voor 14 stuks:

  • 2 plakjes volkoren bladerdeeg
  • 4 el groene pesto
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • peper

Nodig: bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat op een schoon werkblad in circa 10 minuten ontdooien.

Smeer elke plak bladerdeeg in met de pesto en strooi hier wat Parmezaanse kaas overheen. Wanneer je van pittiger houdt, kun je nog wat peper toevoegen.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Rol de plakjes bladerdeeg voorzichtig (strak!) op en snij in plakken van 1 cm dik. Leg de bladerdeeghapjes met pesto op de met bakpapier bekleedde bakplaat, laat wat ruimte ertussen want ze gaan nog uitzetten in de oven.

Schuif de hapjes nu in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten af. Warm serveren is het lekkerste, maar koud kan zeker ook!

Meer borrelhapjes? Je vindt ze hier!

bladerdeeghapjes met pesto

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Lijkt me heerlijk, ik ga ze zeker maken. Ik heb een vriendin die geen suiker mag i.v.m. migraine en zo kan ik haar ook eens een lekker hapje voor zetten en zelf gezellig mee eten natuurlijk. Ik ben benieuwd naar de rest van je borrelhapjes.

  2. Reny, waar haal jij volkoren bladerdeeg vandaan? En volkoren tortilla’s? Ik kan ze niet vinden, zelfs niet bij mijn appie. Dit ziet er heerlijk uit maar ik zoek dus nog de volkoren variant van bladerdeeg.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.