Ga terug
+ servings
zelf verse pasta maken

Zelf verse pasta maken

Traditioneel Italiaans recept om zelf verse pasta te maken. Van het deeg maak je bijvoorbeeld tagliatelle, pappardelle of gevulde ravioli
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram bloem Tipo 00
  • 2 eieren
  • extra bloem om te bestuiven

Bereiden

  • Zoals gezegd bestaat verse pasta uit slechts 2 ingrediënten. Voor pasta zoals tagliatelle en ravioli gebruik je Tipo 00 bloem. Dit is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar! Kun je het niet vinden, dan kun je ook patentbloem gebruiken.
  • Stort de bloem op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Als een soort vulkaan, dus als een berg met een krater. Tik de eieren in het kuiltje van de bloem en zorg dat de eieren binnen het kuiltje blijven.
  • Begin dan met een vork voorzichtig de eieren los te roeren en neem steeds van de bloem wat mee. Zorg er wel voor dat de krater niet door breekt en dat het ei dus in het midden van de bloem blijft.
  • Blijf de bloem door het ei roeren totdat het deeg steviger begint te worden en niet meer uitloopt. Gebruik dan 1 schone hand om de rest van de bloem toe te voegen.
  • Begin met kneden van het deeg voor de verse pasta. Strooi nog wat bloem op het werkblad en duw dan het pastadeeg met een vlakke hand goed plat. Vouw dubbel en duw weer plat. Dit mag best met een beetje kracht gebeuren, blijf het deeg uitdrukken en weer dubbelvouwen tot een bal.
  • Blijf dit een aantal keren herhalen totdat het deeg een mooie gele kleur heeft gekregen en zacht en soepel aanvoelt. Het deeg hoort niet meer te plakken! Als dat toch zo is, dan voeg je nog iets bloem toe… Voor de lekkerste pasta kneed je het deeg zo’n 10 minuten.
  • Leg een stuk huishoudfolie op het werkblad en verpak de bol pastadeeg hierin. Laat zo’n 15 minuten rusten.
  • Maak in de tussentijd het werkblad schoon (niet met water!) en bestrooi opnieuw met wat bloem. Leg de bol pastadeeg in het midden van het werkblad en gebruik een deegroller of pastaroller om het deeg uit te rollen. Je kunt hier ook een pastamachine voor gebruiken.
  • TIjdens het uitrollen is het belangrijk dat je het verse deeg regelmatig blijft draaien. Dit om ervoor te zorgen dat de verse pasta overal even dun wordt.
  • Rol de het verse pastadeeg uit tot een dikte van ongeveer 1 mm. Dat is heel dun, je zou bijna door het deeg heen moeten kunnen kijken.
  • Rol het verse pastadeeg dan losjes op, waarbij de beide buitenkanten eerst naar binnen vouwt, en dan weer vanuit de buitenkant naar binnen vouwt.
  • Gebruik een scherp mes om dunne slierten te snijden van het verse pastadeeg. Ze mogen zo’n 3 tot 5 mm breed zijn.
  • Rol de pastaslierten voorzichtig uit en leg ze op een schoon vel bakpapier. Laat zo even rusten totdat je ze gaat koken. Verse pasta is supersnel klaar, in zo’n 3 a 5 minuten is de pasta gaar. Serveer deze tagliatelle met traditionele Italiaanse pastasaus en lekker veel Parmezaanse kaas!
Calorieën: 213kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 8g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl