Verwijder de uiteinden van de pastinaak en schrap deze. Snij in grove stukken. Schil de aardappels en snij ook grof. Doe de pastinaak met de aardappel in een pan, vul met water en zet op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de groenten in 8 – 10 minuten gaar.
Giet het water af en stamp de groenten tot puree. Schep de creme fraiche erdoor heen en roer even door.
Schil en snipper de ui. Verwijder de steel van de paprika, snij in kwarten en haal de zaadjes weg. Snij daarna in fijne reepjes. Maak de knoflook schoon.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg het rundergehakt toe en bak kort aan. Voeg dan de paprika toe en pers de knoflook uit boven de pan. Schep om.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schenk de tomatenblokjes bij het gehakt en de groenten en voeg hier de cayennepeper, komijn, chilipoeder en kaneel aan toe.
Spoel de mais en kidneybonen af in een vergiet onder de kraan en voeg dan toe aan het gehakt. Roer even door.
Schep dan het gehaktmengsel in tomatensaus in de ovenschaal. Bedek het gehakt met de pastinaakpuree.
Verkruimel de tortillachips met bijvoorbeeld de platte kant van een scherp mes. Strooi de kruimels over de puree. Bestrooi daarna de Mexicaanse ovenschotel met flink wat oude kaas. Schuif de ovenschotel voor 15-20 minuten in de warme oven tot een mooi bruin kaaskorstje ontstaat. Enjoy!