Mexicaanse ovenschotel met gehakt

1

Wat zetten we nou vanavond weer op tafel… Bij mij is dat ook een regelmatig terugkerende vraag hoor… Het is namelijk niet zo dat ik elke dag voor mijn blog in de keuken sta. Sterker nog, meestal is dat maar 1 dag in de week. Dan maak ik meerdere gerechten achter elkaar klaar. En dan gebruik ik de rest van de dagen om de recepten uit te werken. En om nog honderd andere dingen te doen. Maar goed, ook op die dagen moet er wel gegeten worden… Een van de nieuwste favorieten hier in huis is deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt. Weinig moeite om klaar te maken en bovenop de pastinaakpuree zit een heerlijk crunchy kaaskorstje. Daar word ik sowieso altijd heel erg blij van!

Mexicaanse ovenschotel

Nou ben ik een groot fan van ovenschotel recepten. Zeker op drukke dagen vind ik ze ideaal! Ik heb mezelf ooit wijs gemaakt dat de oven het meeste werk doet, maar uiteindelijk moet je de schotel nog wel even voorbereiden… Dat is bij deze Mexicaanse ovenschotel zo gebeurd en daarna is het wel fijn dat je gewoon even kunt gaan zitten. Of nog 1 van die 100 andere dingen kunt doen. Want ik weet niet hoe het bij jou zit, hier is het weer druk zat…

Mexicaanse ovenschotel

Nog 2 weken en dan hebben de meiden alweer vakantie! We vertrekken ook dit jaar weer voor een weekje naar de sneeuw en daar heb ik alweer zo’n zin in! Maar er is nog genoeg te doen. Vooruit werken, zorgen dat het huis een beetje aan kant is, alle dagelijkse moederdingen… En natuurlijk ben ik ook hard bezig met mijn nieuwe plannen. Daar wil ik in de voorjaarsvakantie nog wel mijn laptop voor open doen, maar verder ga ik vooral lekker genieten van de sneeuw!

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Voor 4 personen

  • 300 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 blikje mais (200 gr)
  • 1 blikje kidneybonen (400 gr)
  • 400 gr pastinaak
  • 200 gr kruimige aardappels
  • 50 gr creme fraiche
  • 3 handjes tortillachips naturel
  • 75 gr oude kaas, geraspt
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • olie om te bakken

Nodig; wokpan, pan om te koken, ovenschaal 30 x 20 cm, stampot stamper

Bereiden: Verwijder de uiteinden van de pastinaak en schrap deze. Snij in grove stukken. Schil de aardappels en snij ook grof. Doe de pastinaak met de aardappel in een pan, vul met water en zet op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de groenten in 8 – 10 minuten gaar.

Giet het water af en stamp de groenten tot puree. Schep de creme fraiche erdoor heen en roer even door.

Schil en snipper de ui. Verwijder de steel van de paprika, snij in kwarten en haal de zaadjes weg. Snij daarna in fijne reepjes. Maak de knoflook schoon.

Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg het rundergehakt toe en bak kort aan. Voeg dan de paprika toe en pers de knoflook uit boven de pan. Schep om.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schenk de tomatenblokjes bij het gehakt en de groenten en voeg hier de cayennepeper, komijn, chilipoeder en kaneel aan toe.

Spoel de mais en kidneybonen af in een vergiet onder de kraan en voeg dan toe aan het gehakt. Roer even door.

Schep dan het gehaktmengsel in tomatensaus in de ovenschaal. Bedek het gehakt met de pastinaakpuree.

Verkruimel de tortillachips met bijvoorbeeld de platte kant van een scherp mes. Strooi de kruimels over de puree. Bestrooi daarna de Mexicaanse ovenschotel met flink wat oude kaas. Schuif de ovenschotel voor 15-20 minuten in de warme oven tot een mooi bruin kaaskorstje ontstaat. Enjoy!

Mexicaanse ovenschotel

Ga jij aan de slag met dit recept voor Mexicaanse ovenschotel met gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Hoi ik heb met mijn vriendin deze superrrrrrr leer Mexicaanse ovenschotel met gehakt gemaakt voor mijn 2 meesters. Hun vonden de Mexicaanse ovenschotel super lekker

    Ik hoop dat jullie met nog meer ovenschotels komen

    De groeten hedy bos

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.