Mexicaanse ovenschotel met gehakt

5

Wat zetten we nou vanavond weer op tafel… Bij mij is dat ook een regelmatig terugkerende vraag hoor… Het is namelijk niet zo dat ik elke dag voor mijn blog in de keuken sta. Sterker nog, meestal is dat maar 1 dag in de week. Dan maak ik meerdere gerechten achter elkaar klaar. En dan gebruik ik de rest van de dagen om de recepten uit te werken. En om nog honderd andere dingen te doen. Maar goed, ook op die dagen moet er wel gegeten worden… Een van de nieuwste favorieten hier in huis is deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt. Weinig moeite om klaar te maken en bovenop de pastinaakpuree zit een heerlijk crunchy kaaskorstje. Daar word ik sowieso altijd heel erg blij van!

Mexicaanse ovenschotel

Nou ben ik een groot fan van ovenschotel recepten. Zeker op drukke dagen vind ik ze ideaal! Ik heb mezelf ooit wijs gemaakt dat de oven het meeste werk doet, maar uiteindelijk moet je de schotel nog wel even voorbereiden… Dat is bij deze Mexicaanse ovenschotel zo gebeurd en daarna is het wel fijn dat je gewoon even kunt gaan zitten. Of nog 1 van die 100 andere dingen kunt doen. Want ik weet niet hoe het bij jou zit, hier is het weer druk zat…

Mexicaanse ovenschotel

Nog 2 weken en dan hebben de meiden alweer vakantie! We vertrekken ook dit jaar weer voor een weekje naar de sneeuw en daar heb ik alweer zo’n zin in! Maar er is nog genoeg te doen. Vooruit werken, zorgen dat het huis een beetje aan kant is, alle dagelijkse moederdingen… En natuurlijk ben ik ook hard bezig met mijn nieuwe plannen. Daar wil ik in de voorjaarsvakantie nog wel mijn laptop voor open doen, maar verder ga ik vooral lekker genieten van de sneeuw!

Mexicaanse ovenschotel

mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Makkelijk recept voor ovenschotel met gehakt, kidneybonen, mais, puree van pastinaak en aardappel en Mexicaanse kruiden
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Mexicaans
Oven recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram mais
  • 400 gram kidneybonen
  • 400 gram pastinaak
  • 200 gram aardappels (kruimig)
  • 50 gram creme fraiche
  • 3 handjes tortillachips naturel
  • 75 gram oude kaas (geraspt)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • olijfolie (om te bakken)

Bereiden

  • Verwijder de uiteinden van de pastinaak en schrap deze. Snij in grove stukken. Schil de aardappels en snij ook grof. Doe de pastinaak met de aardappel in een pan, vul met water en zet op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de groenten in 8 – 10 minuten gaar.
  • Giet het water af en stamp de groenten tot puree. Schep de creme fraiche erdoor heen en roer even door.
  • Schil en snipper de ui. Verwijder de steel van de paprika, snij in kwarten en haal de zaadjes weg. Snij daarna in fijne reepjes. Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg het rundergehakt toe en bak kort aan. Voeg dan de paprika toe en pers de knoflook uit boven de pan. Schep om.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schenk de tomatenblokjes bij het gehakt en de groenten en voeg hier de cayennepeper, komijn, chilipoeder en kaneel aan toe.
  • Spoel de mais en kidneybonen af in een vergiet onder de kraan en voeg dan toe aan het gehakt. Roer even door.
  • Schep dan het gehaktmengsel in tomatensaus in de ovenschaal. Bedek het gehakt met de pastinaakpuree.
  • Verkruimel de tortillachips met bijvoorbeeld de platte kant van een scherp mes. Strooi de kruimels over de puree. Bestrooi daarna de Mexicaanse ovenschotel met flink wat oude kaas. Schuif de ovenschotel voor 15-20 minuten in de warme oven tot een mooi bruin kaaskorstje ontstaat. Enjoy!
Calorieën: 687kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwit: 33g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 18g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Mexicaanse ovenschotel

Ga jij aan de slag met dit recept voor Mexicaanse ovenschotel met gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Hoi ik heb met mijn vriendin deze superrrrrrr leer Mexicaanse ovenschotel met gehakt gemaakt voor mijn 2 meesters. Hun vonden de Mexicaanse ovenschotel super lekker

    Ik hoop dat jullie met nog meer ovenschotels komen

    De groeten hedy bos

  2. Aloha, ik vraag me af of je de schotel nog een keer volgens bovenstaand recept hebt gemaakt? Ik wil het graag een keer maken, maar volgens mij klopt het niet helemaal. Correct me if I’m wrong 🙂

    Groetjes,
    Arjen

    • Mind Your Feed op

      Hi Arjen, wat is jouw vraag over dit recept? Volgens mij moet het kloppen, maar ik kijk graag even met je mee!

      • Welke groenten bedoel je waar de tomatenblokjes en het gehakt worden bijgevoegd? De aardappelen en pastinaak zijn al samen gestampt en komen pas als toplaag op het gehaktmengsel.

        • Mind Your Feed op

          Klopt en ik begrijp je verwarring! In de pan met ui, knoflook en paprika (en gehakt) voeg je de tomatenblokjes toe! Met de groenten bedoel ik dus de ui, knoflook en paprika. Veel plezier met koken!

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.