Ga terug
+ servings
Provençaalse groentengratin met geitenkaas

Provençaalse groentengratin met geitenkaas

Makkelijk recept voor ovenschotel met Provençaalse groenten, aardappels en gehakt met een dakje van kaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Frans
Oven recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram Provençaalse wokgroenten
  • 600 gram aardappels
  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 ml plantaardige room
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • olie (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappels en snij in plakjes van 0,5 cm dik. Doe de aardappelschijfjes in een pan, vul met water en breng aan de kook. Kook de aardappelschijfjes in 5 minuten beetgaar.
  • Gebruik een wok of hapjespan om het gehakt rul te bakken. Voeg wanneer de gehakt rul is de Provençaalse groenten toe en bak nog 4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de ovenschaal in met olie en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Maak nu een laag van het gehakt-groentenmengsel en dan weer een laag aardappelschijfjes. Ga door totdat de ovenschaal gevuld is en eindig met een laag aardappelschijfjes.
  • Kluts de eieren en meng de room door de eieren. Schenk over de aardappels en het gehakt-groentenmengsel.
  • Brokkel de geitenkaas en strooi over de bovenste laag aardappelschijfjes. Schuif de ovenschaal voor 30 minuten de oven in. Verdeel over 4 borden. Enjoy!
Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 30g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 11g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl