X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Provençaalse groentengratin met geitenkaas

Provençaalse groentengratin met geitenkaas

6
By Mind Your Feed on 3 maart 2015 Diner

Provencaalse groentengratin. Dit is dus zo’n gerecht dat hier regelmatig op tafel verschijnt. Ideaal wanneer je wat groenten en vlees over hebt, want zo heb je eenvoudig een maaltijd op tafel staan. Tot mijn grote schrik kwam ik er laatst achter dat deze ovenschotel nog helemaal niet op Mind Your Feed staat.

Wat een schande, dit is nou echt een MYF recept! Dus vandaag deel ik dit recept voor Provençaalse groentengratin met geitenkaas graag met je. Voor mij is het al op veel avonden een echte lifesaver én timesaver geweest!

provencaalse groenten gratin, provencaalse groente, groente gratin recept

Provençaalse groentengratin

Voor dit recept kun je eigenlijk alle groenten gebruiken die je nog hebt liggen of die je nog geen bestemming hebt gegeven. Wanneer ik geen tijd heb om uitgebreid te koken, of even totaal geen inspiratie heb – komt ook wel eens voor – dan is deze groentengratin een uitkomst.

Niet meer over nadenken, ovenschaal vullen met groenten en aardappelen, hup de oven in en in de tussentijd kun je ook nog de keuken opruimen. Ha, is dat even goed bedacht!

provencaalse groenten gratin, provencaalse groente, groente gratin recept

Ik weet eigenlijk niet eens of deze ovenschotel wel gratin genoemd mag worden, want volgens mij hebben de Fransen daar zo hun eigen regeltjes voor…. Maar goed, het is dan ook geen echte gratin, want ik maak hem net even anders.

provencaalse groenten gratin, provencaalse groente, groente gratin recept

Ik gebruik plantaardige room in plaats van slagroom en ik vind het heerlijk om geitenkaas te gebruiken, daarmee geef je de groenten en aardappels wat extra pit. Of de eieren er officieel ook in thuis horen…volgens mij niet, maar ik vind het wel erg lekker!

provencaalse groenten gratin, provencaalse groente, groente gratin recept

Provençaalse groentengratin met geitenkaas

Provençaalse groentengratin met geitenkaas

Makkelijk recept voor ovenschotel met Provençaalse groenten, aardappels en gehakt met een dakje van kaas
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Hoofdgerecht
Frans
Oven recepten
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Wokpan
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 800 gram Provençaalse wokgroenten
  • 600 gram aardappels
  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 ml plantaardige room
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • olie (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappels en snij in plakjes van 0,5 cm dik. Doe de aardappelschijfjes in een pan, vul met water en breng aan de kook. Kook de aardappelschijfjes in 5 minuten beetgaar.
  • Gebruik een wok of hapjespan om het gehakt rul te bakken. Voeg wanneer de gehakt rul is de Provençaalse groenten toe en bak nog 4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de ovenschaal in met olie en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Maak nu een laag van het gehakt-groentenmengsel en dan weer een laag aardappelschijfjes. Ga door totdat de ovenschaal gevuld is en eindig met een laag aardappelschijfjes.
  • Kluts de eieren en meng de room door de eieren. Schenk over de aardappels en het gehakt-groentenmengsel.
  • Brokkel de geitenkaas en strooi over de bovenste laag aardappelschijfjes. Schuif de ovenschaal voor 30 minuten de oven in. Verdeel over 4 borden. Enjoy!
Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 30g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 11g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

provencaalse groentengratin met geitenkaas

Ga je aan de slag met dit recept voor Provençaalse groentengratin met geitenkaas ? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

geitenkaas glutenvrij gratin groentengratin koken met aanbiedingen ovenschotel ovenschotel recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleZoetzure peultjes met noedels en kipspiesjes
Next Article Happy Healthy Bowl #5
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

6 reacties

  1. Rosanne on 3 maart 2015 06:53

    Ohhh, dit ziet er echt heerlijk uit, merci!

    Reply
  2. Vlijtig Liesje on 3 maart 2015 13:52

    Lekker hoor! En het fijne aan zo’n ovenschotel is dat je er eerst even werk mee hebt, maar daarna kun je lekker achterover leunen tot het gaar is.

    Reply
  3. connie on 3 maart 2015 20:14

    Gelijk gemaakt vanavond , het was heerlijk !

    Reply
  4. Manon on 4 maart 2015 16:42

    Klinkt heerlijk! Ga ik eens maken, met vegetarisch gehakt dan 🙂

    Reply
  5. Julie Hapjesprincess on 6 maart 2015 22:15

    Je website en foto’s zijn mooi geworden !
    Heerlijk recept ook trouwens.
    Groetjes Julie

    Reply
  6. isabella on 10 november 2015 13:29

    Graag ontvang ik de recepten per mail zodat ik ze kan printen….

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required