Zoetzure peultjes met noedels en kipspiesjes

3

De Oosterse keuken is een van mijn favoriete keukens! Ik ben gek op de pittige, maar toch ook vaak zoete smaken van deze gerechten. Wat ik ook erg kan waarderen is dat er zoveel verse groenten gebruikt worden bij het bereiden van een Oosterse maaltijd, die ook nog eens hun voedingswaarde goed behouden doordat je ze vaak maar even kort aanbakt in een wok. Ik kan me dan ook echt verbazen over de rijen pakjes en zakjes die je in de supermarkt tegenkomt, want die heb je echt niet nodig. Ik maakte deze zoetzure peultjes met noedels en kipspiesjes en laat je zien dat het niet moeilijk is om zelf een heerlijke Oosterse maaltijd op tafel te zetten. Zonder pakjes en zakjes, that is….

Ik vind peultjes echt helemaal passen bij wokgerechten. Ze horen gewoon echt bij Azie, en bij de gerechten die uit die streek komen. Peultjes zijn peulvruchten en zijn een platte versie van tuinerwtjes die nog in de dop zitten. Ze worden in z’n geheel gegeten en kunnen gekookt, gestoomd of geroerbakt worden. Ik koos in dit gerecht voor de laatste optie, omdat ze dan nog net even wat zoeter smaken. Heerlijk!

Zoetzure peultjes

Dat ik met deze peultjes aan de slag ben gegaan, is niet zonder reden. Heb je het verslag over mijn bezoek aan Nature’s Pride gelezen? Uit dit bezoek is een leuke samenwerking voortgekomen! Ik ga namelijk de komende tijd aan de slag met Nature’s Pride exoot van de maand. Dit houdt in dat ik de komende maanden steeds een recept uitwerk met het product dat die maand volop in de schijnwerpers staat. Als je het paarste EAT ME stickertje op exotische groenten & fruit tegenkomt in de winkels, betekent dit dat de producten bij Nature’s Pride vandaan komen. Dit is namelijk het merk van Nature’s Pride, waar bijvoorbeeld hun eetrijpe avocado’s en mango’s aan te herkennen zijn. Deze peultjes hebben ook het EAT ME label en dit is dan ook het product van de maand maart.

Peultjes zijn een bron van vitaminen, mineralen en vezels. Ze bevatten onder andere vitamine A, B6, C en K en de mineralen ijzer en magnesium. Doordat je de peultjes in dit gerecht maar kort aanbakt, blijft deze voedingswaarde behouden. Ik combineer de peultjes met Soba noedels, die gemaakt zijn van tarwe en boekweit. Daarbij zelf gemarineerde kipspiesjes en zo heb je een prachtige Oosterse maaltijd, helemaal zelf op tafel gezet!

Zoetzure peutljes

Zoetzure peultjes met noedels en kipspiesjes

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 300 gr EAT ME peultjes
  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode uien
  • 180 gr (soba) noedels
  • 300 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ½ cm gember
  • ½ rode peper
  • 4 el olijfolie
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 2 el appel cider azijn
  • 1 el + 1 tl honing
  • 2 el sesamzaadjes
  • Kokosolie

Nodig: 8 satéprikkers, grillpan, wokpan, grote schaal

Bereiden:

Maak de marinade voor de kipspiesjes door 4 el olijfolie te mengen met 3 el Japanse sojasaus, een uitgeperste teen knoflook en 1 tl honing. Snij de kipfilet in kleine blokjes en voeg ze toe aan de marinade. Schep goed om en zet minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in kleine stukjes. Schil de ui en snipper deze. Maak de gember en de tweede teen knoflook schoon. Snij de paprika in lange repen.

Rijg de gemarineerde kipstukjes aan de satéprikkers. Zet de grillpan op het vuur, gebruik desnoods een klein drupje kokosolie en leg de spiesjes in de pan. Bak alle kanten goed en laat de kipspiesjes in ongeveer 8 minuten gaar worden. Draai de spiesjes regelmatig om.

Breng circa 1 liter water aan de kook. Ik gebruikte de waterkoker hiervoor! Doe de noedels in een grote schaal en schenk hier kokend water over heen, genoeg om alle noedels onder water te hebben. Laat ongeveer 5 minuten zo staan (check altijd even je verpakking) en giet de noedels daarna af.

Verwarm in de wokpan wat kokosolie en pers de knoflook en gember hierboven uit. Doe de ui in de pan en fruit deze aan. Voeg nu de paprika toe en schep goed om. Voeg als laatste de peultjes toe en bak deze nog 4 tot 6 minuten mee. Doe nu 2 el appel cider azijn en 1 el honing bij de groenten, schep goed om en laat de ingredienten prachtig glanzen door de honing.

Verdeel de noedels over 4 borden, schep de zoetzure peultjes erbij en bestrooi met sesamzaadjes. 2 kipspiesjes per persoon erbij en eet smakelijk!

Zoetzure peultjes

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (zie footer).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Nature’s Pride. Lees mijn disclaimer.

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Heerlijk recept! Zojuist gemaakt en ondanks dat ik een kritische eter ben kan ik iedere smaak waarderen. Om je vingers bij af te likken!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.