MYF ontdekt: Nature’s Pride

6

Als healthy foodie vind ik het altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken, vooral plekken die met eten te maken hebben! Mijn achtertuin is letterlijk één grote voorraadschuur en er valt zoveel te ontdekken in mijn regio. Opgegroeid in het Westland, tussen Den Haag en Rotterdam in, ben ik al van kleins af aan bekend met de rijkdom van het gebied waarin ik nog steeds woon. Wist je bijvoorbeeld dat het Westland het grootste glastuinbouwgebied ter wereld is?! Mijn achtertuin is een uniek gebied, waar heel wat gebeurt op het gebied van groenten en fruit. Ik neem je graag mee, want er valt zoveel te ontdekken hier. In deze nieuwe MYF ontdekt ga ik op bezoek bij Nature’s Pride, een heel bijzonder bedrijf in Maasdijk, waar ik werd uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen.

Nature’s Pride = EAT ME!

Je bent misschien wel bekend met de mango’s avocado’s en andere exotische vruchten met de EAT ME! sticker erop? Deze producten komen bij Nature’s Pride vandaan! Nature’s Pride is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Ik was al een paar keer langs het reusachtige nieuwe pand gereden en ik was nieuwsgierig geworden… Als liefhebber en grootverbruiker van mango’s en avocado’s, wilde ik heel graag weten wat er precies gebeurt bij Nature’s Pride. Ik zocht contact met dit bijzondere bedrijf en kreeg gelijk een uitnodiging voor een rondleiding.

Nature's Pride

Nou, daar zeg ik geen nee tegen! Want wat is er nu leuker dan met eigen ogen te zien hoe het er aan toegaat binnen een bedrijf dat met zoveel passie werkt voor kwalitatief mooie producten, die ik ook nog eens graag gebruik in mijn keuken. Maar ik wist niet dat Nature’s Pride een assortiment heeft van ruim 500 producten die het bedrijf importeert en exporteert! Ik was bekend met de mango’s en avocado’s, maar Nature’s Pride is ook distributeur van verschillende pepers, exotische groenten als bimi en kouseband, verschillende kruiden, allerlei soorten bessen, prachtige eetbare bloemen en ook heel veel exotische vruchten. Heel indrukwekkend! In het prachtige pand in Maasdijk worden al deze producten verzameld en klaargemaakt voor verder transport en ik kan je vertellen, het water loopt je in de mond als je al deze mooie producten ziet…

Nature's Pride

Avocado’s, mango’s, papaya’s en peren

Na een hele informatieve introductie op het bedrijf, mocht ik dan ook echt een kijkje nemen achter de schermen. In het hart van het bedrijf staan meterslange distributiebanden en liggen méterslange gangen met rijpkamers. Want dat is wat Nature’s Pride echt heel bijzonder maakt; ze zorgen ervoor dat de producten in perfecte staat bij de consumenten komen. En dat houdt voor de avocado’s, mango’s, papaya’s en peren in dat ze op de locatie in Maasdijk eetrijp gemaakt worden. Deze vruchten worden door de telers pas geplukt wanneer het olieniveau of suikergehalte hoog genoeg is, omdat dit zorgt voor de juiste smaak en textuur. Door de rijpmeesters van Nature’s Pride worden deze vruchten vervolgens vakkundig nagerijpt in de grote rijpkamers, door ze precies de juiste temperatuur en luchtvochtigheid te geven waarbij ze optimaal van smaak worden en bovendien nog goed houdbaar zijn. Het team van rijpmeesters is 24 uur per dag, 7 dagen per week druk bezig met het Ready to Eat fruit om de kwaliteit van Nature’s Pride Ready to Eat programma te verzekeren. Ik vind het mooi om te zien en horen dat deze mensen met zoveel passie aan het werk zijn.

Nature's Pride

Fascinerend vond ik dat bijvoorbeeld de avocado’s nog hard binnen komen en als ze uit de rijpkamers komen zo smooth zijn dat je het vruchtvlees zo uit de schil knijpt. Ook de mango’s zijn nog hard, maar hebben al wel een prachtige kleur waaruit de rijpmeester precies kan vertellen hoe lang het nog duurt voordat de mango ready to eat is. Als een echte mango heb ik me ook nog even laten opsluiten in de rijpkamer, om zo te ervaren wat het is om door continue toevoer en circulatie van warmte en lucht lekker door te rijpen. Gelukkig mocht ik er na een paar minuten weer uit….

Nature's Pride

Bijzondere dingen

Al die 500 soorten groenten, fruit, kruiden en bloemen komen vanuit de hele wereld aan op de locatie in het Westland en worden vanuit hier opnieuw verpakt en klaar gemaakt voor verder transport. Dagelijks gaan grote transporten bijvoorbeeld naar een klant in Noorwegen, maar ook voor andere landen staan er pallets met mooie producten klaar om vervoerd te worden. In de opslagruimtes – werkelijk waar énorm – worden de producten op de juiste temperatuur bewaard totdat ze verder reizen.

Nature's Pride

Super leuk om zo eens binnen te kijken bij Nature’s Pride! Een mooi, innovatief bedrijf dat zich ook nog eens inzet voor duurzaamheid en de verantwoordelijkheid neemt voor de impact van haar activiteiten op maatschappij en milieu. Ik zei je toch; in het Westland gebeuren bijzondere dingen op het gebied van groenten en fruit!

Ben of ken jij een bijzonder bedrijf in mijn regio waar ik zeker eens een kijkje zou moeten nemen? Tip me dan gerust of nodig me uit en ik kom graag langs!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

  1. He wat leuk om te lezen dat jij ook uit het Westland komt. Ben er zelf inmiddels 20 jaar weg maar woon nog wel in de buurt. Over een leuk bedrijf ga ik nog even denken. Je hebt natuurlijk ook koppertcress maar daar is al vrij veel over geschreven. Ik vond dit een heel leuk artikel!

  2. Ik was Nature’s Pride laats op internet tegengekomen en werd toen al enthousiast. Dus ik kan me goed voorstellen hoe blij jij bent om daar eens binnen te mogen kijken.
    Ik vraag me wel af waarom en vaak maar 1 appel- en perensoort uit nederland in de winkels liggen en al het overige fruit uit andere landen komt, terwijl wij zoveel heerlijks op eigen bodem verbouwen.

  3. Gek hoe we vaak niet weten welke bedrijven ons voedsel distribueren. Zo zie je maar weer hoe ver onze relatie met voedsel eigenlijk is geworden. Zo’n post is dan ook heel leuk om te lezen. Ik woon zelf niet in de buurt en ik kende het bedrijf niet, maar zien hoe een grote distributeur zich inzet voor milieu en zijn ecologische voetafdruk is uitermate inspirerend. Zo zie je maar dat ondernemen ook op een duurzame manier kan. En daar word ik blij van!

  4. Ik heb er over nagedacht en eigenlijk komt het voor mij van heel dichtbij. Ik zou Looije tomaten aanraden. Mijn opa heeft gewerkt bij vader Looije, later zijn zijn zoons in het bedrijf gekomen en hebben het bedrijf uitgebouwd tot zelfs over de grens, Spanje. De website geeft naar mijn idee een mooi beeld van het bedrijf en misschien kan jij dat eens gaan controleren 😉 http://www.looijetomaten.nl

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.