Ontbijt met bulgur en kwark

3

Voor mijn ontbijt ben ik steeds weer op zoek naar wat anders, een beetje variatie in de start van de dag zeg maar. En dan vind ik het heerlijk om op zoek te gaan naar nieuwe inspiratie, lekker rondsnuffelen op Pinterest en nieuwe ideeën op doen. En zo kwam ik dus op een ontbijt met bulgur… En ik dacht ja, waarom ook niet eigenlijk!. Want haver(mout) is ten slotte ook een graan, net als spelt, dus waarom zou je bulgur niet in je ontbijt kunnen gebruiken? Ik zag de lekkerste combinaties voorbij komen en besloot zelf aan de slag te gaan om dit eens te proberen.

Bulgur…

Bulgur is geen graan maar een graanproduct. Het wordt gemaakt van harde tarwe, de tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Indiase en mediterrane keuken en het heeft een licht notige smaak. Ben je gevoelig voor tarwe? Ga dan eens op zoek naar speltbulgur, dit kun je krijgen bij de natuurwinkel.

Ik had al een behoorlijke tijd een pakje bulgur in de kast staan, maar was er nog niet aan toegekomen om ermee aan de slag te gaan. Je weet wel hoe dat gaat, in de ochtend wil je toch vaak snel je ontbijt klaar kunnen maken en dus pak ik vaak gewoon dat wat als eerste voor handen is. Meestal is dat de pot homemade muesli…. Voor een ontbijt met bulgur moet je wel even de bulgur voorbereiden, het makkelijkst is om dat de avond van tevoren te doen.

Ontbijt met bulgur

Het bereiden van bulgur werkt net als het klaarmaken van couscous. Je doet een hoeveelheid bulgur in een schaaltje en giet hier kokend water overheen. Dit schaaltje laat je vervolgens ongeveer een kwartier staan (check altijd even de verpakking) en dan is het water door de bulgur opgenomen en hou je dus de graankorrels over. Wil jij in de ochtend het ontbijt zo uit de koelkast kunnen pakken, dan maak je dus de avond van tevoren de bulgur klaar, je zet deze in de koelkast en in de ochtend maak je het ontbijt met bulgur verder af.

Dit is echt weer zo’n ontbijt om eindeloos mee te variëren, net als havermout! Steeds weer ander fruit, andere toppings, heerlijk. Ik heb weer een nieuwe favoriet op mijn lijstje!

Ontbijt met bulgur

Voor 1 persoon

  • 30 gr bulgur
  • 60 ml gekookt water
  • 1 tl kaneel
  • 4 el (geitenkwark)
  • handje blauwe bessen
  • handje gemengde, ongebrande noten

Bereiden: Doe de bulgur in een schaaltje en giet het warme water over de korrels heen. Laat nu ongeveer 15 minuten staan, totdat de bulgur zacht geworden is. Maak je het ontbijt de avond van tevoren? Zet dan de bulgur afgedekt in de koelkast en ga in de ochtend verder met het klaarmaken van je ontbijt.

Schep 1 tl kaneel door de bulgur heen. Vanille zou ook kunnen… Voeg nu de (geiten)kwark toe aan de bulgur en maak je ontbijtje af met blauwe bessen en ongebrande noten. Eet smakelijk, let’s kick this day!

Ontbijt met bulgur

Ga je aan de slag met dit recept voor ontbijt met bulgur? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Goedemorgen Reny, ik ben benieuwd welke ontbijt receptjesjes voor Pasen je nog meer hebt? Ik zie alleen dit ontbijt recept , ik denk dat je het anders hebt bedoeld ….

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.