Happy Healthy Bowl #5

2

Het is weer zaterdag en dat betekent dat het tijd is voor de Happy Healthy Bowl. Ik vind het superleuk om deze blogpost te schrijven, maar ik merk wel dat het te veel gaat worden om élke zaterdag de schaal te vullen met lekker en leuks. Dus heb ik besloten om de Happy Healthy Bowl te vullen wanneer ik echt voldoende leuks voor je heb. Want om nou desperate op zoek te gaan naar leuke artikelen, lekkere recepten, inspirerende blogposts enzovoorts, dat wil ik eigenlijk voorkomen. Dan voelt het ook niet meer als oprecht en is het ook niet zo leuk meer om te doen. En dat wil ik niet, want ik wil vooral – vooral! – het leuk blijven vinden om jullie ook te inspireren! Dat gezegd hebbende, er staat weer een bowl klaar. Zet je de koffie aan? Lees snel mee! 

Goede granen, slechte granen

haver havermout

Zoals je ondertussen vast wel weet, doe ik niet mee aan hypes. Ik hou er niet van als er ineens uit het niets geroepen wordt dat je bepaalde dingen niet meer mag eten, of juist heel veel moet eten. Ik krijg daar kriebels van, ik denk dan altijd waarom, en voel me dan ook niet geroepen om daar aan mee te doen. Waar ik wel van hou is eerlijke, goede informatie. En dat die informatie ook leerzaam is, in plaats van belerend. Tijdens mijn vakantie las ik deze blog van De Groene Vrouw, over hoe het nou precies zit met granen, waarom je echt niet hoeft te laten staan maar waarom het wel wijs is om de inname ervan wat te minderen. Sowieso is de blog van De Groene Vrouw een grote bibliotheek met nuttige informatie, allemaal super informatief maar wel lekker luchtig geschreven.

#ProjectMoestuin

Happy Healthy Bowl

Hebben jullie mijn foto op Instagram gezien? Ook ik ben begonnen met #projectmoestuin! Normaal gesproken beginnen wij in huize Mind Your Feed elk jaar weer enthousiast met uitzoeken welke zaadjes we gaan poten, welke er dan als eerste gezaaid moeten worden en met z’n allen turen we dan naar onze vensterbank (waar de kweekbak staat) om te zien of er al zo’n ieniemienie klein sprietje boven de aarde uit komt. Dit jaar hielp de grote blauwe supermarkt ons een handje bij #projectmoestuin. We hoefden niets uit te kiezen, we hadden de potjes met zaadjes immers bij de boodschappen gekregen en dat wat er was, dat ging de grond in. Afgelopen weekend gingen we samen met de little feed aan de slag en al snel stonden er minstens 15 bakjes met verschillende zaadjes klaar om water en zon te krijgen. En toen kwam ik online deze prachtige kaartjes tegen, gemaakt door Marlis Zimmerman, die je dus kunt uitprinten en in de moestuin kunt zetten. Ik heb ze gedownload en ga ze op stokjes plakken, zodat ik ze makkelijk in de grond kan steken. Hoe is het met jullie moestuintjes?

Nog meer groente….

seizoensgroenten

Ik ben gek op groenten en het liefst altijd zo veel en vers mogelijk, én uit het seizoen! En toen bedacht ik me ineens weer dat ik vorig jaar rond deze tijd een hele handige blogpost heb geschreven met een handig overzicht van de groenten en fruitsoorten die bij de lente horen. Doe er je voordeel mee!

Nog wat lekkers erbij?

Happy Healthy Bowl

Heb jij je koffie al op? Want ik wilde je er nog wat lekkers bij aanbieden…! Niet zelf gemaakt, maar daarom niet minder lekker! En als je op mij moet wachten tot dat ik deze wafels met banaan en chocola gemaakt heb, dan duurt dat misschien nog wel even. Dus ik deel alvast het recept met je, mocht je zin hebben ga dan vooral zelf aan de slag. En als ik deze wafels gemaakt heb, dan zet ik uiteraard mijn versie nog op Mind Your Feed.

How about…

Nu je toch zo lekker bij mij aan de keukentafel zit te smullen van die wafels met banaan en chocola, zal ik je nog een korte update geven van mijn afgelopen week.

Happy Healthy Bowl

Vorige week zaterdag kwam ik terug van vakantie, ik had de hele dag doorgebracht in de auto (vandaar geen HHB online vorige week) en toen ik thuis kwam, had ik echt trek in gezond voedsel…. Normaal gesproken zou ik pizza gehaald hebben bij de pizzeria om de hoek, maar omdat we dat al op zondag zouden doen, maakte the husband deze heerlijke saladebar klaar. Voor iedereen wat lekkers erbij en smullen maar.

Zoals je ziet is #projectmoestuin hier dus in volle gang. Er zijn inmiddels nog wat bakjes bijgekomen en bij de broccoli zien we al een piepklein sprietje!

Happy Healthy Bowl

Januari was een heerlijke maand met de #3ovoeljefit challenge en ik vroeg me af of ik in februari weer net zoveel bezoek zou krijgen. En kijk nou, het was weer super druk op Mind Your Feed! Helemaal te gek hoor, super dank je wel!

Afgelopen week kwam mijn nieuwe layout online. Wat vinden jullie ervan? Ik ben heel benieuwd! Nog op- of aanmerkingen? Ook kwam afgelopen week dit recept voor zoetzure peultjes online, een leuke samenwerking met Nature’s Pride.

Morgen, zondag 8 maart, geef ik mijn eerste workshop Natuurlijk…de basis. Ik geef uitleg over hoe je gezonder kunt gaan eten en samen met maar liefst 8 dames gaan we aan de slag in de keuken. Ik heb er heel veel zin in! Omdat de voorbereidingen nog wel wat werk waren, ga ik na dit weekend bedenken hoe de #MYFhealthboost vorm gaat krijgen. Ik wens je een hele fijne week!

Eat food that makes you happy!

In de Happy Healthy Bowl deel ik mijn inspiratie met je. Ondanks de verwijzingen naar andere blogs, bedrijven en websites, wil ik even uitdrukkelijk vermelden dat de Happy Healthy Bowl niet gesponsord is. Dit zijn echt de dingen waar ik blij van word en die ik graag ook met jou deel!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (zie onderaan de site).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Ik ga dit weekend een start maken met kweken. En het zonnetje schijnt, het wordt weer warmer, dus krijg helemaal lentekriebels!
    Fijn weekend Reny!

  2. Ga nu lekker van het zonnetje genieten en wat later lees ik je blog.
    Je hebt groot gelijk, het moet geen wekelijkse verplichting worden..
    Wens je een fijn weekend.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.