Overzicht seizoensgroenten en fruit lente

3

Het is zover, de lente is officieel begonnen! We hebben al heel wat mooie lentedagen gehad, maar op 21 maart mag het kalenderblaadje om, dan is de echte lente begonnen. Een nieuw seizoen betekent nieuwe groenten en fruit. De laatste pompoenen, wintergroenten, worden nu echt verkocht, het wordt tijd voor nieuwe dingen. Ik heb een handig overzicht van seizoensgroenten en fruit gemaakt, zodat je weet met welke producten je aan de slag kunt gaan.

Koken en werken met de producten van het seizoen past in een bewust eetpatroon. Bewust betekent namelijk ook dat je rekening houdt met het milieu, met de omgeving en met de natuur. Het is beter om groenten en fruit uit het seizoen te eten omdat het minder milieubelastend is om die bij de groenteboer te krijgen (denk aan het invliegen van sperziebonen midden in de winter, omdat de gemiddelde consument zo graag het hele jaar door sperziebonen eet!). Ook bevatten groenten en fruit in hun eigen seizoen de meeste vitaminen en mineralen. En ik kan me ook echt op bepaalde seizoensgroenten en fruit verheugen! Denk aan alle mooie zoete vruchten die er in de komende maanden aan gaan komen….!

Seizoensgroenten Lente:

andijvie – asperges – aubergines – bloemkool – bospeen – broccoli – champignons – courgettes – komkommer – koolrabi – kropsla – paksoi – paprika – peulen – postelein – prei – raapstelen – rabarber – radijs – rammenas – sperziebonen – spinazie – spitskool – taugé – tomaten – tuinbonen – veldsla – ijsbergsla

seizoensgroenten

Seizoensfruit Lente:

aardbei – abrikoos – ananas – avocado – banaan – citroen – grapefruit – kers – meloen – perzik – nectarine – sinaasappel

seizoensfruitWat is jouw favoriete groente of fruit? Laat het me weten in de comments!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

    • Mind Your Feed op

      Bananen en ananas komen van ver. Althans; ik heb ze hier nog niet zien groeien…. Maar deze fruitsoorten worden veelal per schip ingevoerd en dat is toch weer milieuvriendelijker!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.