Schil en snipper de sjalotten. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Snij de bos-ui in grove ringen.
Verwarm een druppel olie in een grote soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en doe ook de aardappelblokjes en bos-ui bij de ui.
Begin nu met het toevoegen van de spinazie. 400 gram lijkt vrij veel, maar de spinazie slinkt enorm! Het is wel handig om de spinazie in delen toe te voegen...
Wanneer de spinazie allemaal in de pan zit, voeg je de bouillon toe. Breng de spinaziesoep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappels gaar zijn.
Gebruik een kleine steelpan om het amandelschaafsel te roosteren. Voeg geen olie toe aan de pan en blijf goed omschudden, want het schaafsel kan ineens snel bruin zijn!
Gebruik de staafmixer om de spinazie tot een gladde soep te pureren. Breng de spinaziesoep op smaak met komijn, nootmuskaat, wat gerookte paprikapoeder en een snuf peper en zout.
Roer de plantaardige room door de soep en verdeel deze over 4 kommen. Verkruimel de feta over de soep en garneer met wat geroosterd amandelschaafsel en chilivlokken.