Ga terug
+ servings
spaghetti cacio e pepe spaghetti recepten makkelijke pasta recepten

Spaghetti cacio e pepe

Klassiek Italiaans pasta recept voor spaghetti met kaas, peper, een snuf zout en verse peterselie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Bijgerecht
Italiaans
Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram Pecorino kaas
  • 1 theelepel peperkorrels
  • snuf zout
  • 3 takjes verse peterselie
  • olijfolie

Bereiden

  • Zet een pan water met een snuf zout op het vuur en breng aan de kook. Doe iets minder water in de pan dan je normaal zou gebruiken, het kookvocht wordt dan namelijk wat dikker door het zetmeel van de spaghetti, en dat heb je straks nodig voor de saus.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Hak de verse peterselie fijn.
  • Rasp 200 gr Pecorino kaas en doe in een schaal. Voeg hier 1 soeplepel van het kookvocht van de spaghetti aan toe en roer tot een gladde saus. Gebruik eventueel nog wat extra kookvocht.
  • Giet de spaghetti af maar vang het kookvocht op!
  • Gebruik een vijzel om de peperkorrels fijn te maken. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hier de peper in. Voeg de spaghetti toe aan de pan en schep ongeveer 1 soeplepel kookvocht bij de spaghetti. Blijf goed roeren.
  • Schenk de kaassaus van de Pecorino bij de spaghetti in de pan en schep goed door. Laat de kaas goed smelten in de pan, voor zover dit nog niet was gebeurd. Voeg eventueel nog een extra lepel kookvocht toe aan de spaghetti. 
  • Serveer de spaghetti cacio e pepe met verse peterselie en bijvoorbeeld een makkelijke rucolasalade
Calorieën: 473kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwit: 26g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl