Ga terug
+ servings
pasta met champignons, pasta met paddenstoelen, pasta met roomsaus, spaghetti met champignons en roomsaus, spinazie, vegetarisch pasta recept

Pasta met champignons en spinazie

Makkelijk recept voor spaghetti met kastanjechampignons, verse spinazie en roomsaus met kaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Pasta recepten, Vegetarische recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml bouillon (groente)
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • scheutje truffelolie
  • olijfolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in plakjes. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm wat olijfolie in de hapjespan. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflool uit boven de pan. Voeg de kastanjechampignons toe en bak zo'n 8 minuten mee tot ze gaar zijn.
  • Zet ondertussen een pan water op voor de spaghetti. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar (al dente).
  • Voeg een eetlepel bloem toe aan de pan met ui en champignons en bak kort mee. Schenk daarna de bouillon en kookroom in de pan.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng de roomsaus op smaak met Italiaanse kruiden, een snuf peper en zout.
  • Laat de romige kaassaus zo'n 5 minuten pruttelen en voeg dan de verse spinazie toe. Laat deze slinken.
  • Giet de spaghetti af, roer hier een scheutje truffelolie doorheen en schep dan in de pan bij de champignons met roomsaus.
  • Schep goed door elkaar en serveer de pasta met champignons met extra Parmezaanse kaas.
Calorieën: 614kcal | Koolhydraten: 69g | Eiwit: 25g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 16g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl