Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Wanneer het water kookt, laat je voorzichtig de eieren in het water glijden. Kook de eieren zo'n 10 minuten.
Laat de eieren schrikken onder koud water. Schil de eieren.
Schenk in een afsluitbare schaal 250 ml rode bietensap. Leg de eieren in het bietensap en laat ze minstens 4 uur afgedekt in de koelkast staan. Langer kan ook, dan wordt de kleur intenser.
Haal de eieren uit het bietensap en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Snij de eieren over de lengte doormidden en schep het eigeel uit het ei.
Prak het eigeel en doe in een schaaltje. Meng het eigeel met de truffelmayonaise en yoghurt en voeg een snuf peper toe. Meng tot een gladde romige mousse, voeg eventueel nog wat mayonaise toe.
Bak in een droge koekenpan de plakken ontbijtspek krokant. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en verkruimel de spek dan tot fijne kruimels.
Schep de romige eiermousse in een spuitzak en vul hier de roze eieren mee. Strooi de krokante spekkruimels over het gevulde roze ei en serveer direct.
Luchtdicht afgesloten kun je de roze gevulde eieren een dag bewaren.