Ga terug
+ servings
focaccia met mozzarella, ui en olijven

Focaccia met mozzarella, ui en olijven

Makkelijk recept voor glutenvrij borrelbrood, Italiaanse focaccia met mozzarella, ui, olijven en tijm.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Borrelhapje
Italiaans
Borrelhapje, Brood
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram Schär Brot-mix - mix B
  • 10 gram droge gist (+2 el water)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml lauwwarm water
  • snuf zout

Voor de topping:

  • 100 gram mozzarella
  • 1 grote (zoete) ui
  • 10 groene olijven
  • 2 takjes verse tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiden

  • Doe de broodmix in een deegkom en voeg hier het zout alvast aan toe. Meng in een klein glaasje de gist met 2 el water tot een papje en doe deze bij de mix. Voeg nu ook de olijfolie en het water toe. Meng eerst met een houten lepel goed door.
  • Bestuif je handen met wat (glutenvrije) bloem en nu gaan we lekker kneden… Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Bestuif ook je werkblad met wat bloem en kneed het deeg op het werkblad nog even verder.
  • Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier. Leg de deegbal op het bakpapier en druk en rol nu met je handen uit tot een brood. Ik maakte een rechthoekig brood, maar je kunt natuurlijk alle vormen maken.
  • Zorg dat het midden van het brood iets verdiept is, dat doe je door daar net even wat harder te duwen op het deeg. Zo krijg je een opstaand randje bij het brood.
  • Nu heb je even geduld nodig, want het deeg mag rijzen. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat ongeveer 40 minuten rustig staan.
  • Zet alvast de oven aan op 180 graden.
  • Is het deeg klaar, dan kun je gaan beleggen. Snij de ui in ringen en leg deze als eerste op het midden van het deeg (dus laat de randen vrij). Druk ze iets in het deeg. Snij de olijven in plakjes en verdeel deze over de focaccia. De mozzarella snij je in dunne plakken en verdeel je als laatste over het brood. Zorg dat de focaccia overal bedekt is met mozzarella. Strooi tot slot nog wat peper, zout, verse tijm en een flinke scheut olijfolie over het brood.
  • Schuif nu de focaccia met mozzarella voor 35 – 40 minuten de oven in. (Schenk de wijn alvast in, en) genieten maar!
Calorieën: 321kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 13g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl