Ga terug
+ servings
makreelsalade, makreelsalade, makreelsalade maken, toast, brood, met appel en avocado, broodje makreelsalade paasbrunch recepten

Makreelsalade

Makkelijk recept om zelf makreelsalade te maken met bleekselderij, appel, avocado en mayonaise.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
Borrelhapje
Porties: 4

Nodig

  • Grote schaal
  • Vork

Ingrediënten

  • 150 gram makreel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • 1/2 avocado
  • 2 theelepels mayonaise
  • 2 theelepels citroensap
  • snuf peper

Bereiden

  • Ik ging voor schoongemaakte makreel, aangezien ik niet zo dol ben op het uitpluizen van vissen. Wel controleer ik makreel altijd nog op graten, want die zijn best fors bij een makreel.
  • Pluis de makreel en doe in een schaal. Snij de bleekselderij en de appel in kleine blokjes. Voeg toe aan de makreel.
  • Prak de avocado en meng deze met 2 el (zelfgemaakte!) mayonaise. Voeg hier ook 2 tl citroensap aan toe. Meng deze mayonaise door de makreel en breng nog op smaak met wat peper.
  • Hou je van kappertjes? Dan zijn die hier heel erg lekker bij! Ik gebruikte ze niet omdat de dametjes daar niet zo gek op zijn.
  • Laat het mooie weer maar komen, maak je broodjes klaar en lekker naar buiten toe!
Calorieën: 127kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 8g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl